Zaterdagochtend 15 januari is er weer een wandeling van Natuurbeschermingsvereniging  ‘IJhorst-Staphorst e.o.’  De route gaat dit keer nét over de grens naar Drenthe, naar het natuurgebied ‘Takkenhoogte Meeuwenveen’. Dit gebied kent een rijke geschiedenis en biedt veel afwisseling: bos, waterpartijen, eilandjes waarop vele vogels in het voorjaar broeden, de kudde Schotse Hooglanders  en de Limousines, die in het gebied grazen….en wat te denken van de rijke flora die in  het gebied te vinden is? De natuur mag daar haar gang gaan met als resultaat een gebied waar het Drents Landschap terecht trots op is.

De wandeling start om 10 uur. Verzamelen op de parkeerplaats ‘Takkenhoogte Meeuwenveen’, aan de Nieuwe Dijk, die in het verlengde van de Pieperij ligt. Na de wandeling is er koffie of thee bij  Ana en Arno, die met hun gezin de historische boerderij van het Drents Landschap aan de Pieperij bewonen. Tijdens de koffie vertelt Arno over de kuddes die op de Takkenhoogte Meeuwenveen grazen, en over hoe rekening gehouden wordt met de kringloop van de natuur. De kalveren in de potstallen laten zeker van zich horen!

Aanmelden is verplicht en kan via aanmelden@nbvijs.nl. U krijgt dan, bij voldoende plek,  een bevestiging van reservering. De kosten zijn voor niet-leden 2 euro, leden zijn gratis.

Het kan heel drassig zijn: doe laarzen of hoge schoenen aan!!!!!

Foto © pklarenbeek