Penningmeester Gerrit Lindenholz van Stichting Wandel Organisatie Staphorst ging dit jaar een  gigantische uitdaging aan: WANDEL ELKE DAG MINIMAAL 10 KM.

We kennen in onze kennissenkring allemaal wel een penningmeester.
En wat zeggen we dan van zo’n iemand: o die dreuge, die zit altied met zien kop in de cijfers, zo iene krieg ie met gien stok  de deure uut.
Nou wij van SWOS hebben ook een penningmeester, maar die penningmeester van ons is zo veel in beweging, daar is geen houden aan.

Vandaag, donderdag 30 december 2021, hebben we Gerrit Lindenholz even in het zonnetje gezet.
Gerrit, een nog jonge vent van 65 jaar, heeft dit jaar ruim 4100 kilometer gewandeld.
Dat is bijvoorbeeld van Staphorst naar Haifa in Israël, of tot in de Westelijke Sahara of tot in Kazachstan  maar in ieder geval meer dan 6 miljoen stappen!

Gerrit verteld:
“ Wandelen  is gezond, jammer genoeg zijn de georganiseerde tochten dit jaar allemaal of bijna allemaal afgelast, dus moet je zelf je routes bedenken en meestal ook alleen wandelen, da’s zwaar”
“ De meeste dagen begon ik rond 07:00 uur vanaf huis (ORW 336 Rouveen) meestal via het weiland naar de zandwegen in het veld (je wilt ook niet altijd bij de buren langs, wat zullen die wel niet denken) je kunt het wandelspoor zien in het weiland”
“Het lukt natuurlijk nooit om echt elke dag 10 km te wandelen, toen met die strenge vorst & sneeuw en niet te vergeten verjaardagen enz. Die gemiste kilometers moeten wel allemaal weer ingehaald worden. Ik heb 355 dagen volbracht, net eentje te weinig maar ruim genoeg kilometers”
“ Met nog drie andere wandelaars ben ik ook nog bezig met het Pieterpad. Tot nu toe hebben we er 14 etappes opzitten, kijk dan kun je even mooi wat kilometers maken.
“Mooiste etappe van het Pieterpad is  die van Ommen – Hellendoorn. Prachtig afwisselend en zeer mooie natuur.
“Heb mijn eigen “alternatieve vierdaagse” gelopen, de dag van Hasselt, de dag van Punthorst, de dag van Nieuwleusen en de dag van IJhorst. Dan heb je in 4 dagen mooi een dikke 120 kilometer te pakken”
“vaak heb ik in het staatbos een wandeling gemaakt, daar moest ik de fietspaden een beetje mijden want je komt er altijd dezelfde mensen tegen, en je hebt echt niet iedere keer tijd om een praatje te maken, je moet door, door..”
“Ik ben echt blij dat het er op zit (mijn vrouw ook), je moet zeer gedisciplineerd zijn anders gaat je dit niet lukken.
“Er is niets minder dan verkeerd lopen, zo ook eens bij een etappe van het Pieterpad. Afstand van deze etappe zou 17 kilometer zijn, man,  we zaten al op 19 kilometer en moesten nog minimaal twee uur lopen om bij de auto te komen. Bleek dat we de verkeerde wit-rode bewegwijzering volgden! Denk dat van de pijlen van het Noaberpad zijn geweest”.

Voor de geïnteresseerden en wetenschappers:
Gerrit loopt op wandelschoenen van het merk LOWA.
Gerrit heeft echte wandelsokken aan (Lidl).
Gerrit draagt een onderbroek met pijpjes.
Gerrit loopt 10 kilometer in 95 minuten.

Gerrit van harte gefeliciteerd met deze prestatie namens het bestuur van SWOS.