Met ingang van het nieuwe seizoen 2022/2023 zal Willem Jan Talsma de nieuwe hoofdtrainer worden voor SC Rouveen.

 

Willem Jan Talsma volgt Eddy Zwijnenberg op die na vier jaren dienstverband zal vertrekken. Nadat bekend werd dat de prettige samenwerking met Eddy Zwijnenberg zal worden beëindigd heeft de TC na goed overleg met de huidige spelersgroep een vacature opgesteld. Hierin kwam duidelijk naar boven waar een nieuwe trainer aan zou moeten voldoen. Tijdens de enthousiaste gesprekken met TC en spelers kwam het juiste gevoel naar boven. Willem Jan Talsma is die enthousiaste jonge trainer met ambitie waar naar gezocht werd.

Willem Jan Talsma, 33 jaar oud en woonachtig te Steenwijk, staat nu nog onder contract bij VV d’Olde Veste’54 waar hij de talentvolle 2de selectie onder zijn hoede heeft. Na een actieve voetbal carrière bij onder ander MSC Meppel en Drachtster Boys op het hoogste amateurniveau werd het tijd voor het trainerschap. Deze mogelijkheid werd hem geboden door d’Olde Veste waar hij na een jaar JO17 doorstootte naar het 2e elftal. Momenteel draait zijn elftal bovenin mee in de reserve hoofdklasse en is hij verantwoordelijk voor het opleiden en begeleiden van jong volwassen spelers richting het 1e elftal.

Als club verwachten wij dat we met Willem Jan een trainer voor de groep hebben die zijn enthousiasme en voetbalvisie kan overbrengen. Beide partijen hebben ambities die goed bij elkaar passen en die ook samen gerealiseerd kunnen worden.