Kampen – Vanwege de aangescherpte maatregelen wordt het jaarlijkse kerstconcert van organist Harm Hoeve net als vorig jaar online uitgezonden. Op vrijdag 10 december speelt hij vanaf 20.00 uur vanuit de historische Bovenkerk te Kampen op het grote Hinsz-orgel.

In de meeste kerken is de organist niet zichtbaar; hij zit boven ergens achter de orgelpijpen. „Nu hebt u de mogelijkheid om van dichtbij te zien hoe de organist de mooiste klanken uit het orgel tovert”, aldus Hoeve. Het programma bestaat uit fantasieën over bekende kerstliederen zoals bijvoorbeeld ‘Joy to the world’,’Komt allen tesamen’ en ‘Stille Nacht’.

Via het YouTube-kanaal van Harm Hoeve is het gehele programma te volgen.Nieuwe cd

Tijdens dit concert krijgt Harm Hoeve zijn nieuwe kerst-cd overhandigt door opnametechnicus Jan Quintus Zwart. Op deze cd worden eigen kerstfantasieën ten gehoren gebracht in een toegankelijke stijl. De cd te bestellen door een mail te sturen naar harmhoeve@solcon.nl

Het concert blijft de gehele kerstperiode online en is dus ook op een later moment terug te kijken.