De AMBC Staphorst organiseert dit jaar tussen kerst en oud en nieuw op 28 december wederom de bekende ‘Stapperster veldrit’. Dit is uiteraard niet mogelijk zonder de hulp van vele vrijwilligers en verkeersregelaars in het bijzonder.

Zoals wellicht bekend is de regelaarscursus een aantal jaren geleden flink veranderd en moet deze tegenwoordig helemaal digitaal en online gedaan worden. Dit had nogal wat voeten in aarde en velen hadden moeite om te slagen voor de cursus. Dit jaar is de cursus ongeveer hetzelfde als voorgaande jaren, dus een stuk gemakkelijker als de eerste digitale versie. Enkele leden hebben hem al gevolgd en waren in ongeveer een half uur klaar.

Evenals vorig jaar krijgt u geen verkeersregelaarspas, maar word u vermeld op een aanstellingslijst bij de gemeente. Het enige wat u moet kunnen als u in functie bent als verkeersregelaar en aangesproken word door een controlerende instantie, is uzelf identificeren door middel van uw rijbewijs/identiteitsbewijs/paspoort. De controlerende instantie kan de aanstellingslijst inzien en zo constateren dat u de cursus heeft gevolgd. De cursus is nog wel steeds een verplichte jaarlijkse herhaling.

Men kan ook dit jaar gewoon zelf thuis de cursus online doen en deze is zoals gezegd ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Wil je het thuis proberen stuur dan even een mail naar offroad@ambc-staphorst.nl om een code te ontvangen waarmee je de cursus online kunt volgen.

Hulp nodig?

Mocht je niet zo thuis zijn op de PC en liever samen met een commissielid of vrijwilliger de cursus doen dan is dat ook dit jaar mogelijk. Door de regels omtrent de coronaperikelen is het niet mogelijk om avonden op het wiede gat te organiseren zoals u van ons gewend bent. Indien u hulp wenst om de cursus te maken, stuur dan uw gegevens (inclusief uw mobiele nummer) in een mail naar offroad@ambc-staphorst.nl.

De off road commissie kan dan een schema maken en neemt contact met u op. De commissie hoopt op een goede opkomst want er zijn weer vele regelaars nodig om de off road rit succesvol te laten verlopen. Graag tot ziens!

Namens de off road commissie,

Klaas Jan Slager
06-30653749