Het bestuur van CDA Staphorst draagt Herriët Brinkman (38) voor als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ondanks haar jeugdige leeftijd is zij degene met de meeste ervaringsjaren in de raad van Staphorst. Sinds 2010 is zij raadslid. Na het vertrek van Jacob Spiker naar de Staten begin dit jaar is zij fractievoorzitter van de vierkoppige CDA-fractie. In het dagelijks leven runt zij met haar man een IT-bedrijf in Staphorst.

Niek Gosker, voorzitter CDA Staphorst: “Herriet is na twaalf jaar een gepokt en gemazeld raadslid. Ze vertolkt op duidelijke wijze het CDA gedachtengoed en gaat daarbij moeilijke discussies niet uit de weg. Herriët staat voor een helder beleid, ze doet wat ze zegt. Daarnaast creëert zij op natuurlijke wijze een prettige en laagdrempelige sfeer tijdens de fractievergaderingen, maar ook daarbuiten.”

Herriët Brinkman: “Ik ben vereerd met deze voordracht! Onze rol is de afgelopen twee jaren in de oppositie anders geweest. Maar ik, en met mij de gehele fractie, hebben gestreden om onze idealen ook vanuit die positie te verwezenlijken. Bijvoorbeeld een OZB-verhoging die het college voorstelde vonden wij niet terecht. Onze inwoners hebben al meer dan genoeg lastenverzwaringen te verduren en daar moeten we als gemeente niet aan bij willen dragen. Het is ons gelukt om deze OZB-verhoging niet door te laten gaan. Dit staat symbool voor hoe ik lijsttrekker wil zijn: betrokken bij de samenleving, en vooral zorgen dat Staphorst een gemeente is waar iedereen zich thuis voelt.”

Vrijdag 3 december zal het lijsttrekkerschap worden bekrachtigd en zal ook de kandidatenlijst van het CDA vastgesteld worden door de leden.

In de loop van komend weekend zal de kandidatenlijst gepubliceerd worden.