Debuteren met een kerstsingle! En dat terwijl je eigenlijk al zo rond 1978 als band bent begonnen… De Verveners leerden elkaar ruim 40 jaar geleden kennen op de Mavo in Möppelt en begonnen al snel een schoolband; al hun tijd werd besteed aan praten over muziek en het maken van muziek.

Geweldige tijd was het. Ze dachten ook dat het eeuwig zo zou duren; voor altijd met je vrienden onderweg en muziek maken. Maar goed, hoe lopen die dingen…? “Life is what happens to you while you’re busy making other plans” zei John Lennon al…

Er werden carrières nagejaagd en kinderen geboren, huwelijken gesloten en ontbonden, hartkleppen vervangen, insuline gespoten. De een bleef muziek maken, de ander nam het familiebedrijf over, kleinkinderen werden geboren, caravans en woonboerderijen gekocht. Ze zagen elkaar soms jaren nauwelijks, af en toe een mailtje, een belletje, nooit helemaal uit het oog en zeker niet uit het hart en voor ze het wisten waren er ruim 40 jaar voorbij…

En toen opeens in het voorjaar van 2020; een lockdown, iedereen binnen, thuis zitten, nauwelijks meer ontmoetingen. Niks an! Gelukkig bood beeldbellen uitkomst en al snel ontstond het idee om met elkaar online liedjes te gaan schrijven om de tijd wat te verdrijven en iets van sociaal contact te beleven in deze rare tijden. Elke dinsdagavond achter het beeldscherm. De gehele lockdown. De mannen kregen helemaal weer de smaak te pakken en besloten rond de coronakerst van 2020 zelfs om een heus kerstlied online te gaan schrijven. In de taal van hun jeugd!

We zijn nu een jaar verder en het resultaat is er; Kerstaomd Mit Oe! Een echte kerstsingle van de Verveners. Een eerste release na een jaar schrijven en ruim 40 jaar vriendschap! Vanaf 1 december zal Kerstaomd Mit Oe via Spotify, Deezer en Itunes te streamen zijn.

De Verveners zijn:

  • Albert Bartelds Rouveen
  • Johan Fidom Hoogeveen
  • Klaas Huisman Rouveen
  • Allart Strijker Hoogeveen

De Verveners zijn zeer benaderbaar via email: deverveners@gmail.com. Volg ons verhaal via: www.facebook.com/Verveners. Plaatjes kijken kan via: www.instagram.com/deverveners/

Foto: Thomas Bartelds