Jan Carlo Bos op één, wethouder Alwin Mussche op plek twee. Met dit politieke duo op kop heeft de ChristenUnie Staphorst de kandidatenlijst voor 2022 vastgesteld.  Vanwege de corona maatregelen kwam de partij in een online ledenvergadering bijeen. Bij de eerste tien kandidaten staan drie nieuwe kandidaten. Het ChristenUnie team heeft hiermee voor de komende vier jaar naast ervaring ook vernieuwing in huis.   

Op plek drie staat Meilof Troost, op vier Alberto Schra en vijf Luuk Hoeve. Zij zitten alle drie ook nu in de raad. Klaasje Russcher heeft besloten om na twee periodes van vier jaar te stoppen als raadslid. De nieuwkomers staan op de plaatsen zes tot en met tien. In lijstvolgorde zijn dat agrarisch ondernemer en bestuurder Klaas Piel, onderwijs professional Nelie Huls, apotheker Anne-Marie Veerman, rentmeester Teun Lassche en agrarisch ondernemer en bestuurder Arend Bouwmeester.

Binnen het team hebben Alwin en Jan Carlo stuivertje gewisseld ten opzichte van 2018. Bij de vorige verkiezingen was Alwin de lijsttrekker en kwam Jan Carlo nieuw in de raad. Het is een logische uitkomst, zeker na de afgelopen periode. Alwin heeft zich laten zien als een kundig wethouder en Jan Carlo als een breed gedragen fractievoorzitter in de Staphorster raad.

“Na één raadsperiode kwam Alwin in 2018 als wethouder in het dagelijks bestuur van onze gemeente Staphorst. Vanaf het begin zat hij heel goed op zijn plek. Hij is een energieke bestuurder, sluit aan bij jong en oud en voelt veel betrokkenheid bij de lokale samenleving. Kenmerkend is zijn grote kennis van zaken. Dit combineert hij op heel natuurlijke wijze met rust, stabiliteit en daadkracht. Alwin is altijd uit op een open en eerlijk gesprek met alle betrokkenen. Een verbinder en bestuurder pur sang” geeft bestuursvoorzitter Henk Lassche aan. Hij is dan ook voor de nieuwe periode weer wethouderskandidaat.

Alwin is blij met zijn plek op de lijst en kandidaatstelling. “Met veel plezier en ambities voor de gemeente Staphorst heb ik de afgelopen vier jaar met alle partijen samengewerkt. Hierin heb ik mijn verantwoordelijkheid willen nemen, verantwoording af willen leggen en veel vertrouwen gevoeld. Ik ben in deze samenleving geboren en getogen en wil graag mijn kennis en kunde inzetten voor het belang van de inwoners van onze dorpen. In het bijzonder voor hen die net even iets extra’s nodig hebben” zo geeft Alwin aan.

De selectiecommissie van de ChristenUnie, bestaande uit Gerard Korterink, Roelien Schipper-Timmerman en Henry Visscher hadden de opdracht om een advies te geven voor het ChristenUnie team in de komende vier jaar. “We hebben vele motivatiegesprekken mogen voeren en vanuit een zorgvuldig proces de juiste mensen op de juiste plek willen zetten. Met het oog gericht op de toekomst. Dit nieuwe team heeft nu van de leden het mandaat gekregen om voor alle inwoners van onze gemeente hun inzet en bijdrage te geven. We zien een mooie mix van ervaring, talent, enthousiasme en overtuiging bij deze kandidaten.” aldus Gerard Korterink.