Afgelopen week mocht onze voorzitter Bé Veen namens de AMBC de cheque in ontvangst nemen die ons was toegekend na de Rabo clubsupport actie van de Rabobank. Vanwege de vele stemmen door onze leden is de AMBC als 3e geeindigd in de regio Staphorst – Meppel – Steenwijkerland! Alle stemmers enorm bedankt hiervoor!

De Rabobank heeft echter nog een leuk bedrag beschikbaar. Er ligt nog eens €1000 klaar voor de club die op de leukste manier haar blijdschap uit over de gewonnen prijs. Daarvoor moest er een leuke foto op social media geplaatsts worden. Dit heb ik inmiddels gedaan. Op onze Facebook, Instagram en Twitter pagina’s staat nu een foto. Als jullie nu allemaal een leuke reactie erbij plaatsen zal dan zeker helpen om deze €1000 ook nog te winnen. We rekenen op jullie!

Sluiting geluidswal is een feit

Zaterdag 13 november jongstleden is op feestelijke wijze de nieuwe geluidswal voor de crossbaan van de AMBC Staphorst op circuit ‘t wiede gat gesloten. Op uitnodiging van het bestuur geschiedde dit door de oud- voorzitters Henk Haasjes en Jan Hofstede. De huidige voorzitter Bé Veen noemde als reden hiervoor het feit dat zijn voorgangers dit hele traject zijn begonnen en tot en met het verkrijgen van de vergunning hebben begeleid.

Dankzij de hulp van de vele vrijwilligers die de laatste twee jaar de handen uit de mouwen hebben gestoken en zeker niet te vergeten dankzij de veelal belangloze hulp van vele ondernemers is het gelukt de grootste klus nu te klaren. Er dient de komende maanden zeker nog veel te gebeuren om volgend jaar na de winter weer te kunnen crossen op het wiede gat maar er mag toch gezegd worden dat de realisering van de geluidswal de grootste uitdaging was. Bé Veen dankte de vele aanwezigen nogmaals voor alle inzet en hoopte dat deze ook de komende maanden nog aanwezig zal zijn als de rest van het terrein aangepakt zal worden. Er zal zo gauw als mogelijk is worden begonnen met de aanleg van de nieuwe baan en ook de parkeerterreinen en de overige infra moet nog worden gerealiseerd.

Na het officiële gedeelte werden de aanwezigen waaronder leden, sponsoren en een afvaardiging van diverse raadsleden en wethouders uit de Staphorster politiek uitgenodigd nog even na te praten onder het genot van een drankje en een heerlijke kom snert of bonensoep. Om dit op een juiste en veilige manier te kunnen doen was er op het parkeerterrein een mooi buitenpaviljoen ingericht met de hulp van Jan Witte en Bert ten Hartog van 2-Tal partyverhuur en Banjo licht en geluid.

Foto’s beschikbaar gesteld door Klaasje Lonsain. Meer foto’s op de website.