Afgelopen weekend werd het NK tractorpulling verreden in de TT Expo hal in Assen. Vanuit Staphorst waren er diverse teams gekwalificeerd en present.

In de standaardklasse 3,5 ton wist Klaas Jan Krale met zijn International 844s zijn titel wederom te prolongeren. Dit was de derde titel op rij voor hem. In de eerste trek wist hij nog niet de verste afstand te noteren maar in de finale met de beste 6 deelnemers kon hij bogen op zijn ervaring en wist hij ruim 4 meter voorbij de nummer twee te rijden. Verder was er in deze klasse een figurantenrol weggelegd voor Jouk Mussche, hij werd tiende in deze klasse.

In de 4,5 ton standaardklasse was het podium geheel bezet met deelnemers uit Staphorst. De winst ging naar Henk Slager (Fendt 4SA) voor Jacob Bloemert (John Deere 3040) en Harm Mulder (International 1046) mocht plaatsnemen op de laagste trede van het ereschavot. Met minimale onderlinge verschillen was dit een spannende wedstrijd met een terechte winnaar. Klaas Tippe (Volvo BM 650) wist zich te kwalificeren voor de finale maar hij kwam iets te kort en werd vijfde.

In de overige standaardklassen waren er geen grote successen voor plaatsgenoten. Roelof Mulder (International 1246) en Herald Huisman (Fendt 614LSA) wisten allebei een vijfde plaats in de wacht te slepen in hun klasse, respectievelijk de 5,5 en 9 ton standaardklasse.

In de Supersport 3,4 ton klasse werd er veel verwacht van Albert Kin met zijn “Dancing on Wheels Reloaded”. Halverwege de run ging er iets mis waardoor Albert van het gas ging. Omdat dit de proeftrek was mocht Albert nog een poging wagen. Deze maal werd het een tweede afstand en daarmee een plek in de finale. Tijdens deze run liep de motor echter schade op waardoor aanhaken onmogelijk was en het team met een vijfde plaats genoegen moest nemen.

In de koningsklasse van de Farmstock divisie, de supersport 4,5 ton, waren twee deelnemers uit onze gemeente gekwalificeerd. Gerard Hofstede met “van Stappust” en Henk Bouwman met “Steel to Steal” lieten beiden een prachtige eerste run zien en kwalificeerden zich hiermee voor de finale. Voor Henk Bouwman waren de druiven zuur want de machine kwam niet terug in de finale wegens technische problemen. Gerard Hofstede kreeg de Staphorsters echter wel op de banken met een prachtige run die goed bleek voor een derde plaats.

De foto’s zijn gemaakt door Dictus Hoeksma (groene trekker / Henk Slager) en Jan Bakker (rode trekker / Klaas Jan Krale)