Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie.

Werken bij Brandweer IJsselland

Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Zij mogen altijd een beroep op je doen. Je laat al het werk vallen, want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken. Samen met je brandweercollega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.

Solliciteren

In de maand november start de wervingscampagne ‘Wat doe jij over 4 minuten’ voor brandweervrijwilligers in de regio. De hele maand november kun je via deze pagina solliciteren naar de functie van brandweervrijwilliger voor de post bij jou in de buurt. Je kunt het hele jaar door je interesse kenbaar maken via het online formulier. Vlak voor de start van wervingscampagne in november ontvang je een uitnodiging om te solliciteren.

Brandweer IJsselland bestaat uit 35 brandweerposten verspreid over de regio. In IJsselland zijn ongeveer 950 brandweermannen en –vrouwen actief. Een klein deel is beroeps, de overige 800 mensen zijn in dienst als vrijwilliger. In 90% van de gevallen rukken zij als eerste uit. Voor de brandweer is het daarom belangrijk om steeds over voldoende vrijwilligers te kunnen beschikken. Het is mogelijk dat we niet voor elke post collega’s zoeken. De brandweerposten die deelnemen aan de wervingscampagne worden vlak voor de start van de campagne bekend gemaakt.

Opleiding

Als uit het selectietraject en de aanstellingseisen blijkt dat je geschikt bent om bij de brandweer te werken, dan bieden wij je een opleiding aan. Met deze opleiding (leergang Manschap) leer je in twee jaar alles wat je van het brandweervak moet weten. In het eerste jaar van de opleiding moet je per week in ieder geval rekening houden met een avond les, een oefenavond en een dagdeel thuisstudie. Bekijk de informatiegids voor meer informatie over de inhoud van de opleiding.

Vergoeding

Als brandweervrijwilliger ontvang je een vergoeding voor je inzet. Naast de vaste maandelijkse vergoeding ontvang je ook een uurvergoeding voor uitrukken, cursussen, oefeningen en overige werkzaamheden. De uurvergoeding hangt af van het soort activiteit en van je functie.

Voorwaarden

Om te werken bij de brandweer moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt een goede gezondheid en conditie
  • Je hebt minimaal vmbo werk- en denkniveau
  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanleveren
  • Je woont en/of werkt in de buurt van de kazerne (max. 4 minuten afstand

Interesse als brandweervrijwilliger?

Laat ons weten dat je wilt werken bij Brandweer IJsselland.

Bezoek de pagina Aanmelden als brandweervrijwilliger IJsselland

Werkgevers

Jouw medewerker ‘delen’ met de brandweer? In deze brochure lees je er alles over.