Het wordt steeds populairder om kunst te huren. Je betaalt een bepaald bedrag per maand en op basis daarvan mag jij een kunstwerk voor een periode in huis nemen. Zo ook wordt het in Staphorst steeds populairder om kunst te huren dankzij een kunstuitleen om de hoek, namelijk IQ Kunstuitleen in Zwolle. Hieronder lees je er alles over.

Kopen of huren?

Je ziet een mooi kunstwerk dat goed zal staan in jouw interieur. Vervolgens koop je het kunstwerk en daarna zoek je er een mooi plekje voor uit in jouw huis. Toch bestaat er altijd een kans dat je op een gegeven moment raakt uitgekeken op het kunstwerk. Als dat bij jou ook vaak het geval is, kun je kunst huren in plaats van het kopen van kunst. De voordelen ervan lichten we graag toe.

De voordelen van kunst huren

Een kunstwerk is een echte finishing touch voor jouw woning. Een kunstwerk is namelijk heel persoonlijk. Alleen moet je meestal voor een kunstwerk diep in de buidel tasten wanneer je deze wil kopen. Gelukkig is het huren van kunst daarvoor de perfecte oplossing. Bij de kunstuitleen kun je namelijk vanaf tien euro per maand al een kunstwerk huren, zodat jij alsnog jouw favo schilderij in huis hebt hangen. Natuurlijk is dit per kunstwerk verschillend.

Daarnaast kun je bij IQ in Zwolle tijdens het ‘huurcontract’ sparen voor het kunstwerk terwijl je dus aan het huren bent. Je kunt het kunstwerk namelijk achteraf kopen van de kunstuitleen. Ben je toch uitgekeken op het kunstwerk, of ga je switchen van interieur en past het oude kunstwerk er niet meer goed bij? Dan hoef je geen spijt te hebben, want je kunt het oude kunstwerk zo inruilen voor een nieuwe. Er is namelijk altijd wel een passend kunstwerk te vinden bij de kunstuitleen: het aanbod is enorm!

Zo werkt het

Haal jouw favoriete kunstwerk in huis door het te lenen. Wat dacht je van een kunstwerk van de Zwolse Herman Brood? Als je een kunstwerk op het oog hebt komt IQ Kunstuitleen gratis langs voor een proefplaatsing. Bovendien geldt dit niet alleen voor de bewoners van Staphorst, maar ook bedrijven in Staphorst kunnen profiteren van dit mooie concept. Dankzij een kunstwerk geef jij net dat beetje extra aan het ontvangen van jouw klanten. Bovendien is een kunstwerk natuurlijk een mooie toevoeging aan jouw bedrijvenpand en het is fiscaal aftrekbaar. Een fijne win-winsituatie dus.