Rijd klimaatvriendelijker, schoner én veiliger en laat op zaterdag 27 november tussen 10.00 en 17.30 uur gratis op het marktplein in Staphorst de bandenspanning van uw auto controleren door medewerkers van Band op Spanning. Met professionele mobiele apparatuur worden de banden gecontroleerd en zo nodig opgepompt.

Wist u dat In Nederland meer dan de helft van alle auto’s rijdt met een te lage bandenspanning? Dat kost jaarlijks circa 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe.

autoband op spanning: rij veiliger, zuiniger en schoner

Gratis service

Een goede bandenspanning verhoogt ook de verkeersveiligheid. De verkeersveiligheid neemt af bij een te lage bandenspanning door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. Tijd om uw bandenspanning te laten controleren, dus actie!

Met de service ‘Band op spanning’ wordt een steentje bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. De gemeente Staphorst ondersteunt dit initiatief en biedt alle bezoekers op het marktplein deze service kosteloos aan.

Hoe werkt het?

De servicemedewerkers staan gedurende de dag klaar op het marktterrein. Daar spreken zij de automobilisten aan over deze gratis service. Wilt u meedoen? Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Heeft u uw auto geparkeerd, dan hoeft u verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Zo weet u precies wat er gebeurd is, wel zo prettig. Alles volgens de geldende Corona maatregelen.

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om geen gebruik te maken van deze kosteloze bandenservice. Dit kunt u kenbaar maken bij onze medewerkers. Zij komen nooit ongevraagd aan uw auto en komen alleen in actie als een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Vragen en informatie

Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl. Met vragen kunt u mailen naar: info@bandopspanning.nl.