Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelden vrijdagavond hun thuis wedstrijd tegen het 3eteam van Pearle Wezep. Voor Sibrand Hassing, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem was het duidelijk dat het een pittige wedstijd zou worden. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, om en om werden de punten gescoord. Hermen en Roderick kregen elk twee van de drie tegenstanders onder de duim. Sibrand had één punt kunnen scoren, maar zijn verworven voorsprong in de betreffende partij zag hij in rook opgaan. Eindstand 4-5 voor Pearle Wezep 3.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen kreeg bezoek uit Zwartsluis, het 3e team van Zwartsluis was hun tegenstander. Door ploselinge spelers problemen kon Staphorst 2 maar met twee spelers aantreden, waardoor het team al met een 0-3 achterstand begon. Nico Drost en Ben Vos deden hun uiterste best, maar een overwinning zat er toen al niet meer in. Nico zag zijn eerste enkelpartij de mist ingaan, wellicht omdat hij met het batje van zijn zoon speelde. Gelukkig lag er nog een goed wedstrijdbatje in de kast, de twee andere partijen gingen voortvarend waarmee Nico twee punten in de wacht sleepte. Ben zag weinig kans om punten te veroveren, bij één game bleef het. Eindstand 2-7 voor Zwartsluis 3.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde afgelopen zaterdagmorgen thuis tegen het 2e team van Smash ’70 uit Hattem. Jaron Mussche en Mark Mussche hadden meerdere malen moeilijk, dat bleek wel uit het feit dat de helft van de tien partijen in vijf games moesten worden gespeeld. Jaron moest zich in twee van de vier enkelpartijen gewonnen geven. Mark zette de toon, in drie van de vier enkelpartijen moest de beslissing in de vijfde game komen. Hij scoorde ter nauwernood alle vier punten. In beide dubbelpartijen waren de punten ook voor Staphorst 2. Eindstand 8-2 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster jeugd tafeltennisteam speelde zaterdagmorgen ook thuis tegen het 4e team van Smash ’70 uit Hattem. Jennieke Krale, Bert Jan Krale en Jonathan Drost moesten tegen de koploper in de poule alle zeilen bijzetten. Bert Jan en Jonathan begonnen met de eerste dubbelpartij en hadden ontzettend veel geluk in de vijfde game. Bij een grote achterstand wonnen ze deze toch nog onverwacht met 12-10. Jennieke kon niet op tegen haar tegenspelers. Hoewel één partij ook in vijf games beslist werd, bleef ze helaas op 0 punten steken. Bert Jan en Jonathan gingen hun enkelpartijen ietwat “vlierefluitend” aan, met een beetje meer actie en reactie hadden zij meer punten kunnen scoren. Dat was tegen de koploper mooi geweest. Bert Jan won slechts één enkelpartij, Jonathan moest zich tevreden stellen met twee maal winst. In de tweede dubbel moesten Jennieke en Jonathan zich gewonnen geven. Eindstand 4-6 voor Smash ’70 4.

Foto: Jennieke seveert, tegenstander Anniek ontvangt.