Frank Nieman heeft besloten om na dit seizoen zijn helm aan de wilgen te hangen. De 23-jarige coureur uit Staphorst stopt met racen, zodat hij zich volledig kan focussen op zijn maatschappelijke carrière. Nieman kijkt terug op vijftien prachtige jaren in de wegracesport. 
 
In 2006 kreeg Nieman op 8-jarige leeftijd zijn eerste minibike en begon de passie voor de motorsport. Samen met zijn vader was Frank vele avonden te vinden op zijn thuisbaan ‘De Tippe’ om te trainen. Na een aantal jaar trainen, was het in 2010 tijd voor wedstrijden. In zijn eerste wedstrijdjaar behaalde Nieman een derde plaats in het NK Minibike Junior B. In de daar opeenvolgende jaren was Nieman actief in het NSF 100, Yamaha R125 en in de Expi klasse. De Staphorster werd twee keer vice-kampioen in de Yamaha R125 cup en in 2014 mocht Nieman de Nederlandse titel met de Expi op zijn naam schrijven. 
 
In 2016 was het tijd voor de grotere circuits. Nieman ging voor het TT Racing team van start in de supersport 600 klasse van de OW Cup (nu IDC genoemd). In de twee daaropvolgende jaren ging Nieman verder met een eigen raceteam, waarmee hij tweemaal een derde plek in het Supersport 600 kampioenschap behaalde. In 2020 maakte de Staphorster de overstap naar de Superbike 1000 klasse. In zijn debuutjaar werd al het harde werken van de afgelopen jaren beloond met het vice-kampioenschap. In 2021 verscheen Nieman aan de start met het Winteb TKRP Elcee Racing team. Momenteel staat de Yamaha coureur op een stevige derde plek in het superbike kampioenschap en wist hij zelfs de afgelopen Dutch Superbike wedstrijd nog op zijn naam te schrijven. Op zaterdag 2 oktober zal hij zijn laatste twee races op het TT Circuit Assen rijden om zo het seizoen en tevens zijn wedstrijd carrière af te sluiten. 
 
Frank: ”Het zijn 15 ongelofelijk mooie jaren geweest! Daarom wil ik beginnen met iedereen te bedanken die hieraan heeft meegeholpen, dat zijn te veel mensen/bedrijven om persoonlijk op te noemen. Ik ben heel erg dankbaar dat ik dit avontuur heb mogen meemaken. Ik ben trots op het niveau wat ik heb bereikt op de Superbike. Wil ik nu het volgende niveau bereiken, dan zal ik nog meer tijd moeten investeren. De reden van mijn besluit is dan ook dat het niet meer te combineren is met mijn werk & studie. Ik ben werkzaam als Maintenance Engineer bij een specialistisch metaalbewerkingsbedrijf en kan komend jaar mijn Bachelor Werktuigbouwstudie afronden. Ik hoop 2 oktober veel vrienden en sponsoren te zien om dit avontuur met zijn allen af te sluiten!”
 
Zaterdag 2 oktober staan de finaleraces van het International Dutch Championship op het programma. Wij willen voor de laatste keer onze sponsoren en supporters van harte uitnodigen op het TT Circuit Assen. Op vertoon van een negatief testbewijs (zie hiervoor www.testenvoortoegang.nl), herstelbewijs of een vaccinatiebewijs mag men bij de wedstrijden komen kijken. Het Winteb TKRP Elcee Racing team is te vinden bij pitbox 14!
 
Tijdschema zaterdag 4 september – Dutch Superbike
Kwalificatie: 10.46 uur
Race 1: 13.14 uur
Race 2: 16.44 uur