Nieuwsgierig wat we doen als Taalpunt? Houd je ervan om met de Nederlandse taal bezig te zijn? Lijkt het je fijn om nieuwe mensen te ontmoeten en te helpen hun basisvaardigheden te vergroten?

Ervaar zelf hoe leuk het is om de woordenschat van medemensen te helpen vergroten en te oefenen met spreken, lezen en schrijven. Vind je het interessant om het samen over actuele thema’s te hebben? En wil je graag rondneuzen in de lesmaterialen die het Taalpunt beschikbaar heeft?

Kom dan op een dinsdag naar de taalmorgen in de bibliotheek van Staphorst, Venneland 1. Deze ochtenden vinden wekelijks plaats van 9.30-11.30 uur en zijn bedoeld voor iedereen die de Nederlandse taal beter onder de knie wil krijgen én taalvrijwilligers die mij daarbij willen helpen. Het is een internationaal gebeuren en er is een gezellige sfeer. Je bent op 24 augustus,  31 augustus of     7 september van harte welkom op de taalmorgen.

Misschien spreekt het Taalpunt je zo aan, dat je graag meer informatie wilt over het 1 op 1 begeleiden van taalvragers in Staphorst of het nieuwe project Taal op school (voor ouders en omwonenden van de school en peuterspeelzaal) in IJhorst. Binnenkort wordt weer een training verzorgd voor nieuwe taalvrijwilligers. Het is van belang om alle 4 modules te volgen, want dan krijg je voldoende handvatten om ook zelfstandig als gecertificeerde taalvrijwilliger aan de slag te gaan. Verder is er aandacht voor geschikte lesmaterialen van het Taalpunt, het gebruik van apps en digitale oefenprogramma’s.

De training wordt gegeven op 4 vrijdagochtenden van 9.00-12.00 uur in bibliotheek Hasselt, Dr. H.A.W. van der Vechtlaan 34, te weten op 10 en 24 september en vervolgens op 1 en 8 oktober        (4 dagdelen).

Doe je mee? Je doet niet alleen jezelf, maar ook de vele deelnemers van het Taalpunt hier een groot plezier mee! Er zijn overal in de gemeente dringend nieuwe taalvrijwilligers nodig.

Je kunt je tot 3 september voor deze training opgeven bij Elly Potgieter, coördinator Taalpunt van Bibliotheek Staphorst, tel. 06-29232140, taalpunt@bibliotheekstaphorst.nl  Of maak een afspraak om je nader te laten informeren tijdens het wekelijks spreekuur op maandag van 16.00-20.00 uur.