Op zoek naar een leuke uitdaging?  Dan heeft de Bibliotheek misschien iets voor u: de Studiekring.

Wat is een Studiekring ?

Een studiekring is een permanente groep van circa 10 tot 15 personen.

Laat u vooral niet afschrikken door het woord studie. In de praktijk gaat het om het met elkaar bespreken van zelfgekozen onderwerpen, De onderwerpen hebben vaak betrekking op de actualiteit, op eigen hobby’s en interesses .

Voor een studiekring is “zelf doen” essentieel. Er is geen programma gebonden cursus. De thema’s worden door de leden zelf ingeleid. Het is geen therapeutische praatgroep.

Voor wie is de studiekring?

Een studiekring is zeer geschikt voor 50-plussers die weten dat thuis een heerlijke plek is, maar die ook hebben ontdekt dat nieuwe contacten en in gesprek gaan over inhoudelijke actuele onderwerpen het leven kunnen verrijken. 

De studiekring is voor mannen en vrouwen. Verschil in opleidingsniveau is geen beletsel voor  een goed functionerende studiekring, integendeel!

Wie je bent is op deze leeftijd vaak belangrijker dan wat je bent.

De Studiekring Staphorst bestaat sinds 2019 en de leden komen elke eerste dinsdag van de maand bij elkaar in de bibliotheek van Staphorst.

De bijeenkomsten duren circa 1½ uur en beginnen om 10.00 uur.

Onze eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 7 september  van 10.00-11.30 uur in de bibliotheek van Staphorst, natuurlijk onder de dan geldende coronamaatregelen.

Als u belangstelling heeft en / of meer informatie wilt  kunt u contact opnemen met de begeleider van de Studiekring, Frouwke Schaaf, bereikbaar  op donderdagmiddag en vrijdagmiddag en –avond op het telefoonnummer van de bibliotheek: 0522 – 46 20 44 of via de mail: f.schaaf@bibliotheekstaphorst.nl.

U bent van harte welkom!