Danny van der Sluis heeft met een wildcard in de IDM Superbike klasse een twaalfde plaats gescoord op het TT Circuit Assen. In de tweede race kwam de TT Racing Team coureur ten val in de GT-bocht. Gedurende het weekend kampte Danny met gripproblemen, waardoor hij niet het maximale eruit kon halen.

In het weekend van 13 t/m 15 augustus deed Danny van der Sluis met een wildcard mee aan de IDM Superbike ronde op het TT Circuit Assen. Een mooie kans voor de TT Racing Team coureur om zich te meten op dit sterke internationale niveau. Tijdens de twee trainingsdagen ging het qua tempo zeker niet slecht, alleen had Danny er zelf wel iets meer van verwacht. Er waren ook wat problemen met de grip, waardoor de coureur uit Staphorst niet het maximale uit zijn kwalificatie kon halen. Uiteindelijk zette Danny een 1’39.984, een tijd die goed was voor de zeventiende startpositie. Het verschil naar de top-tien was zeer gering, waardoor er in de wedstrijden nog van alles mogelijk was.

De eerste race ging zeker niet slecht voor Danny. In de vierde ronde werd de race stilgelegd vanwege een crash. Bij de herstart kwam de BMW-coureur wat klem te zitten bij de eerste bocht. Vervolgens wist hij wat plaatsen te winnen, maar door een uitstapje in de Ramshoek verloor Danny weer wat tijd. In het slot van de race wist de TT Racing Team coureur weer wat terrein goed te maken. Bij het aanremmen van de laatste GT-bocht wist Danny nog twee rijders te passeren en zo kwam hij uiteindelijk als twaalfde over de finishlijn.

In de tweede race had Danny een betere start en een goede eerste ronde. De TT Racing Team coureur kon aanhaken bij een grote groep die in gevecht voor plaats drie. Danny reed in twaalfde positie, toen hij twee keer wat wijd ging in de Haarbocht. Hierdoor verloor Danny iets de aansluiting bij de rijders voor hem. Vervolgens probeerde de BMW-coureur weer naar voren te komen, maar ging het mis toen hij in de vijfde ronde de voorkant verloor in de GT-bocht. De coureur was zelf ongedeerd na de crash, maar zijn jacht op een goede klassering was wel voorbij.

De volgende race voor het TT Racing Team staat gepland op zaterdag 4 september. Danny rijdt dan de achtste race van het Dutch Superbike seizoen op het TT Circuit Assen.

Danny van der Sluis #10: “We hadden het hele weekend wat problemen met de grip, ook in de races. Het tempo was zeker niet slecht. Het voordeel van het gebrek aan grip was dat de band goed bleef, dus ik hoopte in het slot van de race toe te slaan. Echter pakte het iets anders uit door de ingekorte eerste race en mijn crash in de tweede race. Overall hebben we het zeker niet slecht gedaan, al had ik graag nog iets meer willen laten zien.”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie