Kampen – Organist Jan Hage  geeft op woensdag 12 augustus een orgelconcert in de Bovenkerk van Kampen. Hij neemt de honneurs waar voor Vincent de Vries, die al zijn orgelconcerten deze zomer heeft moeten annuleren.

De Vries zag zich genoodzaakt zijn reis naar Nederland te annuleren vanwege het hoge aantal coronabesmettingen in de afgelopen weken. Daarbij maken de strenge quarantaine-eisen die bij terugkomst in Zuid-Korea gelden, het hem onmogelijk om zijn werkzaamheden op de Yonsei University weer op tijd te kunnen aanvangen.

Jan Hage brengt werken ten gehore van Johann Sebeastian Bach en Max Reger. Verder zal Hage de gehele Symphonie 1 Op. 42 van Alexandre Guilmant uitvoeren. Ook twee delen uit de Symphonie Passion Op. 23. (Nativité en Resurrection) van Marcel Dupré worden op het Hinsz-orgel uitgevoerd.   Daarnaast heeft ook koraalmuziek van Jan Zwart en van Willem Mudde op het programma staan. Het concert vangt aan om 20.00 uur. 

Het concert in de Bovenkerk te Kampen begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. De entreeprijs is  € 12,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis. 

Allen hartelijk welkom! Niet alleen voor de muziekliefhebbers is het een groot genoegen dat de concerten weer door mogen gaan. Ook de organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

Jan Hage (geb. 1964) studeerde orgel bij Jan Welmers en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit van Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek, eveneens in Utrecht. Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij won eerste prijzen op diverse nationale en internationale orgelconcoursen. Hij staat in het bijzonder bekend als warm pleitbezorger en veelgevraagd vertolker van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tot zijn meeste recente cd-opnamen behoren die met het complete ‘Jets d’orgue’ van Jan Vriend en het integrale orgelwerk van Jéhan Alain en Jan Welmers. Tevens is hij werkzaam als componist en publicist. In 2006 ontving hij de médaille d’argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Vanwege zijn verdiensten voor het stimuleren van de Nederlandse orgelcultuur ontving hij in 2011 als eerste de Schnitgers Droomprijs. Van 1995 tot 2011 was hij organist van de Kloosterkerk te Den Haag. Met ingang van 1 juni 2011 is hij benoemd als organist van de Domkerk te Utrecht. In 2016 promoveerde hij tot doctor in de theologie met een dissertatie over de kerkmusicus Willem Mudde.

Aanmelden via https://www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl 

Hartelijk welkom!