Op het sfeervolle circuit van Schleizer Dreieck behaalde Rick zijn eerste top 10 resultaat in de IDM SSP600. Hij kwalificeerde zich met P9. Een weekend waarin hij opnieuw veel progressie heeft geboekt. 


Er was publiek aanwezig in Schleizer Dreieck en dat zorgde voor sfeer op het stratencircuit. 
In de eerste kwalificatie zat Rick er goed bij en zette de 6e tijd neer. Zijn beste prestatie tot nu toe. Q2 verliep minder goed, maar de eerste tijd was snel genoeg voor een startplaats op de derde rij (P9). Weer drie plaatsen beter dan de vorige keer.

Race 1 > P10
De start van Rick was goed. Hij reed vervolgens een sterke race. Het verschil tussen de rijders was groot in deze wedstrijd. Rick wist zijn tiende positie stevig vast te houden in een groep van drie. Na vijftien ronden had hij zijn eerste top 10 notering in de IDM SSP600 binnen. Een mooie mijlpaal.

Race 2 > P18
De tweede race verliep helaas net iets anders. Rick kwam na de start door als 12e. Toen begon hij aan een sterke race, eigenlijk beter dan die van gisteren. Hij knokte zich terug, wist de achterstand ronde per ronde te verkleinen en halverwege de wedstrijd reed hij op P10. Hij was goed op dreef om het volgende gaatje te dichten, maar werd net iets te gretig. De voorkant van de motor gleed weg en hij kwam in de grindbak terecht. Hij kon zelf de motor weer rechtop krijgen en de wedstrijd vervolgen vanaf P22. Rick werd uiteindelijk 18e. 

Rick:” Ik ben erg blij met mijn twee top 10 resultaten, een P9 in de kwalificatie en P10 in de eerste race. In de tweede race reed ik sterk, had een goed ritme te pakken. Helaas maakte ik een foutje, waardoor de uitslag net iets anders werd. Ik heb dit weekend weer mooie progressie geboekt. Stapje voor stapje komen we in de goede richting.”

Het fotoalbum Supersport 600 hebben we weer aangevuld met foto’s van Schleizer Dreieck. 

De volgende races zijn op 13 t/m 15 augustus in Assen. Altijd fijn om een thuiswedstrijd te rijden. We hebben er zin in!

Foto: Damon Teerink