Na wedstrijden op Oschersleben en de Nürburgring keert het TT Racing Team met Danny van der Sluis terug naar het thuiscircuit in Assen voor de vierde ronde van het International Dutch Championship. Tijdens een driedaags evenement op het TT Circuit Assen staat de zesde en zevende race van het Dutch Superbike seizoen 2021 op het programma. De combinatie uit Staphorst begint als de nummer twee in het kampioenschap aan het raceweekend.

Na vijf Dutch Superbike races in het seizoen 2021 staat Danny van der Sluis op een tweede plaats in het kampioenschap met 82 punten. Dat zijn 38 punten minder dan leider Ricardo Brink en 10 punten meer dan nummer drie Frank Nieman. Danny scoorde meerdere podiumplaatsen, maar nog geen overwinning dit jaar. Dit is het doel voor het komende weekend in Assen, wanneer er dubbele races worden verreden.

Het raceweekend begin vrijdag met een vrije training en twee kwalificaties in de Dutch Superbike categorie. Zowel zaterdagmiddag als zondagmiddag staat er een race op de planning. Daarnaast heeft het TT Racing Team gedurende het evenement nog wat extra trainingssessies bijgeboekt met als doel om nog wat extra rijtijd te hebben en wat dingen te kunnen testen met de BMW S1000RR. Onderaan in deze nieuwsbrief is het volledige tijdschema geplaatst.

Danny van der Sluis #10: “Na twee keer in Duitsland te hebben gereden gaan nu weer op Assen racen. Het is mooi dat we twee races hebben. We willen daarnaast graag nog wat dingen proberen met de afstelling van de motor en daarom hebben we nog een paar extra sessies bijgeboekt. We hopen zo de motor nog iets meer naar onze hand te zetten. Ik heb een goed gevoel voor dit weekend en ik denk dat kunnen strijden voor de overwinning. Zowel op een droge als natte baan, want op de Nürburgring ging het in de regen ook erg goed.”

Foto credit: Jan Timmerman – JTS Fotografie