De grasbaan commissie van de motorclub AMBC heeft het trieste besluit moeten nemen de Internationale grasbaanraces die op vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus zouden plaatsvinden af te lassen.


Net als in 2020 vinden er dus geen grasbaanraces plaats op circuit De Tippe in Staphorst. De club was volop in voorbereiding op het evenement dat, net als in het verleden, weer een avondwedstrijd zou worden bij kunstlicht. Reden is natuurlijk corona. De laatst aangekondigde maatregelen van jongstleden vrijdag zorgden ervoor dat het organisatorisch gewoon te onzeker wordt. De club moet vooraf veel kosten voor haar rekening nemen en het is niet mogelijk maar af te wachten of er over een aantal weken misschien weer versoepelingen worden aangekondigd. 


De AMBC hoopt in 2022 eindelijk weer een grasbaan wedstrijd te kunnen organiseren. De club heeft op zaterdag 28 augustus nog het NK Junior moto-racing gepland staan. Vooralsnog hoopt men dat dit wel door kan gaan.

Foto: JTS Fotografie – Jan Timmerman