Komend weekend (2 t/m 4 juli) is het tijd voor de vierde en vijfde ronde van het International Dutch Championship. Het evenement vindt plaats op de Nürburgring in de Eifel (Duitsland). Nieman staat aan de start bij de Dutch Superbike klasse en zal dit weekend voor eerst in zijn carrière op deze baan rijden.
 
De Winteb TKRP Elcee Racing coureur heeft de afgelopen tijd al de nodige voorbereidingen getroffen om kennis te maken met het circuit, maar het echte leren kennen begint pas op vrijdag. Op vrijdag zal Nieman namelijk zijn eerste meters met de Ten Kate getunede Yamaha R1M maken op de Nürburgring tijdens de vrije trainingen. De 23-jarige Staphorster moet de baan in relatief korte tijd leren kennen, want op zaterdag staan de kwalificaties en de eerste race al op het programma, gevolgd door de tweede race op zondag. Het wordt een weekend met de nodige mooie uitdagingen, maar dat geldt niet alleen voor Nieman, het is namelijk voor het eerst dat het International Dutch Championship een wedstrijdweekend organiseert op dit Duitse circuit. Dit betekent dat er meer rijders zijn die de baan nog moeten leren kennen, wat hopelijk voor mooie duels gaat zorgen tijdens de races. Het Winteb TKRP Elcee Racing team kijkt er in ieder geval naar uit!
 
Frank: “Het gaat een uitdagend weekend worden. Ik heb nog niet eerder gereden op het GP-circuit van de Nürburgring. Dit betekent dat we met het team snel naar een goede motor setup moeten zoeken. Ik heb er alle vertrouwen in en ga mijn best doen om twee mooie resultaten mee naar Staphorst te nemen.”
 
Tijdschema Dutch Superbike
Zaterdag 3 juli:
Q1: 10.25 uur
Q2: 14.25 uur
Race 1: 18.45 uur
 
Zondag 4 juli:
Race 2: 13.45 uur
 
De races zijn te volgen via de livetiming: http://livetiming.bike-promotion.com/#/index!

Foto © JTS Fotografie / Jan Timmerman