Met de vierde plaats in de eerste Dutch Superbike race op het TT Circuit Assen, was Danny van der Sluis allesbehalve tevreden. Naast problemen met de remmen, bleek er ook een klein issue in het motorblok van de BMW te zitten. Het team heeft de afgelopen weken hard gewerkt en heeft de oorzaak in het motorblok gevonden. Daarnaast zijn er diverse zaken aan de remmen ook vervangen, waardoor de BMW S1000RR van het TT Racing Team er klaar voor is om aan het Duitse raceweekend te beginnen.

Vanaf vrijdag beginnen de trainingen op de Motorsport Arena in Oschersleben. Er wordt zeer warm weer opgegeven, dus de hoge temperaturen zullen ook tijdens de races zeker een rol gaan spelen. Nadat vrijdagmiddag de eerste kwalificatie wordt verreden, volgt zaterdagmorgen de tweede kwalificatie. Zowel zaterdag als zondag staat er een race op het programma. Onderstaand is het volledige tijdschema van het Duitse raceweekend te bekijken.

Danny van der Sluis #10: “Het is raceweek en we gaan naar Oscherleben. Het is goed om een keer ergens ander te rijden dan Assen en een ander gevoel met de motor te krijgen. Ik heb er zin in. De laatste keer dat ik in Oschersleben reed was nog met de Honda van Start Racing. Het team heeft gewerkt om de problemen, die we hadden tijdens de eerste race, op te lossen. We hebben achteraf met een vierde plaats de schade beperkt weten te houden, maar dit weekend gaan we weer vol voor de winst. Ik ga vol vertrouwen beginnen en het zal zweten worden met de warme temperaturen!”

Foto credits; Jan Timmerman – JTS Fotografie