Foto: IDM_Dino Eisele

Zaterdag 5 juni staat Frank Nieman voor het eerst dit jaar aan de start in de Dutch Superbike klasse. Het wordt het eerste raceweekend van dit seizoen op Nederlandse bodem. Nieman en het Winteb TKRP Elcee Racing team hebben zich de afgelopen periode goed voorbereid en zijn er klaar voor!
 
De 23-jarige staphorster heeft zich in de lange stop voorbereid door veel te racefietsen en door een aantal dagen te trainen op het TT Circuit Assen. Daarnaast reed Frank in het weekend van 21 mei tot 23 mei mee met de openingsronde van het IDM in Oschersleben. Met nuttige data keerde het team weer huiswaarts. Ook deze week heeft Nieman twee dagen getraind op het TT Circuit Assen. Er is veel gewerkt aan de afstelling van de Yamaha R1M en er is een uitstekende basis neergezet. Dit betekent dat Nieman en het Winteb TKRP Elcee Racing team helemaal klaar zijn voor de eerste ronde van het IDC Kampioenschap.
 
Na lang wachten heeft het IDC groen licht gekregen om wedstrijden te organiseren op het TT Circuit Assen. Zaterdag 5 juni worden dan ook eindelijk de eerste tien ronden van het kampioenschap verreden. De wedstrijddag bestaat uit twee kwalificaties en één race. De coronamaatregelen zijn nog steeds van toepassing, dit betekent dat er nog geen publiek naar het circuit mag komen. 
 
Frank: “We moest even geduld hebben, maar nu gaat het seizoen toch echt beginnen. Het gevoel met de motor was deze week erg goed op het TT circuit. Ik ben ervan overtuigd dat we sterk pakket hebben, hiervoor wil ik Winteb TKRP Elcee Racing bedanken. We gaan knallen en vooral ook genieten!”
 
Tijdschema zaterdag 5 juni – Dutch Superbike
Q1: 10.50 uur
Q2: 13.50 uur
Race: 16.40 uur
 
Volg de race via de livetiming: https://livetiming.getraceresults.com/assen!