Iedere woensdag- en vrijdagochtend wappert de baniervlag van ontmoetingscentrum Het Klaverblad aan de Ebbinge Wubbenlaan. 

Deze vlag werd geplaatst door wethouder Alwin Mussche op woensdag 19 mei bij de officiële kleinschalige opening in besloten kring. Ontmoetingscentrum Het Klaverblad is bedoeld voor kwetsbare inwoners en/ of waarbij sprake is van beginnende geheugenproblemen. 

Het Klaverblad is een laagdrempelige voorziening die tot stand is gekomen door goede samenwerking tussen SWS en Carinova. Het ondersteuningsaanbod van het ontmoetingscentrum richt zich op vier pijlers: dagbesteding, ontmoeting en ondersteuning mantelzorgers, informatie- en adviespunt en samenwerking netwerkpartners.

Het Klaverblad staat onder leiding van projectleider Lian Benard, samen met Ada Korterink, Erna Martens en Eultie Mulder (v.l.n.r) samen met een aantal vrijwilligers. 

Het Klaverblad is niet voor niets als naam gekozen. Klaverblad staat voor voorspoed, vertrouwen, liefde en natuurlijk voor geluk. Wat wij onze bezoekers, hun mantelzorgers en vrijwilligers toewensen. Een Klaverblad heeft meerdere blaadjes maar vormt één blad. Wellicht is de klaverbladroute  bekend, een wandel- en fietsroute in gemeente Staphorst met 4 etappes die Staphorst, Rouveen, IJhorst en buurtschappen met elkaar verbindt. Het Klaverblad is er voor heel gemeente Staphorst en hopelijk in de toekomst in alle kernen. Dat deze dag het begin mag zijn van veel mooie ontmoetingen voor mensen met beginnende geheugenproblemen. Het gaat immers ook om hun welzijn en welbevinden!

Elke woensdag- en vrijdagochtend zijn bezoekers van harte welkom in het op de Berkenlaan 1 tussen 10:00 en 13:00 uur. Het ontmoetingscentrum wordt ondersteund door een team opgeleide vrijwilligers en 1 professional.
Door middel van ontmoeting, activiteiten en professionele begeleiding en advies, draagt deze ondersteuning bij aan het zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen van de bezoekers. Alle activiteiten worden op maat aangeboden, passend bij de wensen en mogelijkheden van de bezoekers. Hierbij valt te denken aan muziek, sport en spel, buiten-, of creatieve activiteiten. De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Ook de mantelzorgers zijn van harte welkom. Het ontmoetingscentrum biedt respijtzorg en professionele informatie en advies gericht op het voorkomen van overbelasting van de mantelzorger. Daarnaast is er ruimte voor gesprek en gelegenheid om in contact te komen met andere mantelzorgers.

Op dit moment is vooraf aanmelden noodzakelijk vanwege de corona-omstandigheden. Er zijn inmiddels als 14 aanmeldingen binnen en er kunnen en mogen nog meer deelnemers bij.

Neem gerust contact op voor meer informatie of aanmelden via 0522465143 of mail naar info@sws-staphorst.nl.

Vrijwilliger worden?
Het Klaverblad opnieuw op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Heb je interesse om als vrijwilliger ons team te komen versterken? 
Ook dan kun je contact opnemen voor meer informatie.

Kijk hier voor meer informatie.