SGP-jongeren in Overijssel houden vrijdagavond 21 mei een jongerenavond met gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher. Op die avond, die digitaal wordt gehouden, vertelt Ten Bolscher over zijn werk als gedeputeerde.


Ook gaat hij in gesprek met jongeren over de onderdelen van zijn portefeuille als gedeputeerde. Ten Bolscher gaat als gedeputeerde onder andere over het stikstofbeleid van de provincie. “Ik ben benieuwd hoe jongeren hierover denken”, zegt hij. “We willen ook inzoomen op bijvoorbeeld een concreet voorbeeld dat nu speelt. Hoe moeten de stikstofdoelen worden vormgegeven en wat vinden jongeren van de hele kwestie?”


Ten Bolscher, die ook Landbouw en Natuur in zijn portefeuille heeft, gaat graag in gesprek met de jongeren. Blij is hij daarom ook met de rol van SGPj Staphorst, die de avond mede faciliteert. “Ik ben blij dat jongeren deze kans willen benutten om in gesprek te gaan. Ik hoor graag de mening van de jongeren hoor over bomen en bossen in Overijssel en natuur in dorp en stad.”


Op de avond worden ook een aantal stellingen gelanceerd, waar zowel jongeren als de gedeputeerde op reageren. “Doe ook mee”, roept Ten Bolscher jongeren uit de hele provincie op.


De avond begint vrijdagavond om 20.00 uur. Meedoen en meepraten​ kan via overijssel.sgp.nl.