Organist Harm Hoeve heeft een online bevrijdingsconcert opgenomen op het vermaarde orgel van de Evangelisch Lutherse Kerk te Den Haag. Het concert is deze maand te zien op het YouTube-kanaal van Harm Hoeve: https://youtu.be/WFRPtnFvMFE

Het is een feestelijk programma, maar ook aan de verschrikkingen van de bezetting wordt aandacht gegeven. Uit een aantal landen van onze bevrijders wordt muziek gespeeld, o.a. uit Amerika, Engeland, Canada en Polen. De Polen krijgen twee stukken omdat ze, geheel ten onrechte, van de Engelsen de schuld kregen voor het mislukken van de slag om Arnhem. Ook de Dordtse verzetspsalm en het lievelingslied van de dappere verzetsvrouw Heleen Kuipers-Rietberg worden door Harm Hoeve vertolkt. Ook bij de nationale dodenherdenking is dit jaar stil gestaan bij het verzetswerk van de bijna vergeten Heleen Kuipers. Bij elk stuk vertelt de organist de relatie van de compositie tot de bevrijding van Nederland. 

Uiteraard wordt het concert afgesloten met het Wilhelmus.

Het concert blijft de hele maand mei online en is gratis te bekijken.

YouTube video