Nu gratis AZ-kalk bij aankoop van gazonmest bij Welkoop Staphorst! Lees hieronder wanneer het de beste tijd is om te strooien. 

Waarom kalk strooien? 

Kalk strooien maakt de grond minder zuur, hierdoor is het gras beter in staat om meststoffen op te nemen waardoor het beter groeit en mos minder een kans krijgt. 

Kalk is zelf geen meststof maar zorgt dat voeding uit meststoffen goed wordt opgenomen. Het is dus altijd van belang om eerst kalk te strooien en daarna een gazonmeststof. Mocht je niet zeker weten of je gazon kalk nodig heeft kun je naar de dichtstbijzijnde winkel om met een grondtest je grond gratis te laten testen 

Wanneer en waarom bemesten? 

Drie keer per jaar bemesten is wenselijk om een gezond en groen gazon te krijgen en te behouden. De eerste keer bemest je in maart/april en een tweede keer in mei/juni. Als het nodig is dan kun je het gazon in de zomer nog eens extra bemesten (bij voorkeur savonds). Heel belangrijk is in elk geval om in het najaar je gazon een najaar bemesting te geven. Met een speciale najaar meststof kan je 

gazon sterker de koude winter trotseren. Mest wordt in het voorjaar het beste opgenomen als je van tevoren kalk hebt gestrooid. 

Kalken en bemesten op 1 dag? 

Het kalken en bemesten van je gazon zorgen mede voor het aansterken van je gazon na de winter. Mest zorgt voor een gezond bodemleven en maakt je gazon sterk en weerbaar. Kalk zorgt voor een verhoogde zuurgraad in de bodem. Dit voorkomt mos en onkruid. 

Idealiter zou je kalk en bemesten op hetzelfde moment doen. Dat kan met het nieuwe ECOstyle-concept exclusief verkrijgbaar bij Welkoop. Waarom kan het op 1 dag? De kalk van Ecostyle lost op wanneer deze in aanraking komt met een zure bodem en organische meststof. Het voordeel hiervan is dat het langzamer voedingsstoffen afgeeft aan de bodem. Let op; hierdoor is het resultaat ook iets later zichtbaar.