Het Speel&Beweegplein wordt georganiseerd vanuit Saam Welzijn en is opgezet om kinderen te stimuleren om buiten te spelen. Bij de Speel&Beweegpleinen staat (buiten) spelen, bewegen en ontmoeting in de eigen woonomgeving centraal waarbij Saam Welzijn streeft naar (verbetering van) een gezonde speel- en leefstijl van kinderen. De spellen die gedaan worden zijn bijvoorbeeld; levend stratego, stoepranden, uni hockey, diskgolf (frisbee golf) 

Het Speel&beweegplein is elke woensdagmiddag (met uitzonder van vakantie) van 13:30 tot 14:30 en vindt plaats op het schoolplein van basisschool de CNS. Kinderen kunnen hier vrijblijvend aan mee doen tot een max van 20 kinderen, opgeven is in verband met corona nog nodig. Het wordt kosteloos aangeboden. Alle kinderen vanaf groep 4 tot 8 die op de basisschool zitten en in de gemeente Staphorst wonen zijn welkom. Mochten er meer aanmeldingen zijn, zal er een tweede tijdstip worden aangeboden. 

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar r.jansen@saamwelzijn.nl of een appje naar 06-53493211 te sturen.