Danny van der Sluis zal ook in het seizoen 2021 uitkomen voor het TT Racing Team in de Dutch Superbike klasse van het International Dutch Championship, voorheen OW Cup. De combinatie uit Staphorst werd vorig jaar Nederlands kampioen met de BMW S1000RR en het voornaamste doel voor dit jaar is om de titel prolongeren. Het seizoen gaat zaterdag 10 april van start op het TT Circuit Assen.

Danny van der Sluis pakte in het seizoen 2019 zijn eerste Nederlandse titel in de Superbike klasse op de Honda van Start Racing, nadat hij in 2015 al eens Nederlands kampioen was geworden in de Supersport categorie. Voorafgaand aan het seizoen 2020 sloegen het TT (Troost Timmerfabriek) Racing Team en Danny de handen ineen. Afgelopen jaar kwam de combinatie uit Staphorst met succes uit in het Nederlandse Superbike kampioenschap en daarnaast reden zij ook een aantal goede weekenden in het sterke Duitse IDM Superbike kampioenschap. Danny wist vier van de zeven ONK races te winnen en stond slechts één keer niet op het podium. De inmiddels 24-jarige coureur wist door deze sterke resultaten zijn titel te prolongeren en het betekende de eerste Nederlandse titel voor het TT Racing Team in de OW Cup.

Vanaf het seizoen 2021 gaat de OW Cup verder als het International Dutch Championship, afgekort IDC. De winnende combinatie van vorig jaar blijft intact met Danny als coureur op de BMW S1000RR en de teamleden zijn gelijk gebleven. Het doel is simpel; de titel in de Dutch Superbike klasse met glans verdedigen. De kalender bestaat uit tien IDC evenementen met als eerste race zaterdag 10 april op het TT Circuit Assen. Het team heeft ervoor gekozen om vanwege de situatie in de wereld geen Spaanse voorjaarstraining te plannen, maar een aantal dagen in Assen te gaan testen ter voorbereiding op de eerste race. Daarnaast is het plan om naast het IDC ook nog een aantal wildcards mee te pakken in internationale kampioenschappen, waaronder in het IDM.

Danny van der Sluis: “De samenwerking met het TT Racing Team is afgelopen jaar uitstekend bevallen en de resultaten mochten er zijn. Ik ben daarom erg blij dat we komend jaar met dezelfde groep mensen verder gaan. Het doel is om mijn derde Superbike titel op rij te scoren. Het gaat zeker niet makkelijk worden, want ik verwacht veel tegenstand en een mooie strijd om de winst in de Dutch Superbike klasse. Fysiek zijn we er klaar voor en begin april gaan we nog aantal dagen testen op Assen om de motor goed af te stellen voor de eerste race!”

Teammanager Jan Troost: “De samenwerking met Danny is afgelopen jaar uitstekend verlopen en we zijn daarom blij om te kunnen melden dat we in 2021 samen verder gaan. We zijn erg trots op onze Nederlandse Superbike titel. We gaan er dan ook voor om dit jaar weer te titel binnen te slepen. We kijken er erg naar uit om weer van start te gaan!”

IDC kalender 2021
1: 10 april – TT Circuit Assen
2: 8 mei – TT Circuit Assen
3: 22 mei – TT Circuit Assen
4: 18 t/m 20 juni – Oschersleben (Duitsland)
5: 2 t/m 4 juli – Nurburgring (Duitsland)
6: 16 t/m 18 juli – TT Circuit Assen
7: 6 t/m 8 augustus – Oschersleben (Duitsland)
8: 4 september – TT Circuit Assen
9: 11 september – TT Circuit Assen
10: 2 oktober – TT Circuit Assen

Foto © Jan Timmerman – JTS Fotografie