Op zaterdag 27 februari geeft Harm Hoeve een orgelconcert op het orgel van de Lebuïnuskerk te Deventer. Vanaf 19:00 uur is via het YouTube-kanaal van organist Harm Hoeve een afwisselend programma te beluisteren op dit fraaie instrument. De link naar de uitzending is https://youtu.be/lACJB6AQa7s

Na een feestelijke intrada volgen twee koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder. Uit de 18de eeuw wordt een vrolijk Concerto van Händel, een sprankelend trio van Krebs en een Preludium en Fuga van Bach gespeeld. Met de fantasie over Psalm 33 van Cornelis de Wolf wordt de 19de eeuw ingeluid. Vervolgens klinkt het bekende Trumpet Menuet van de Engelse organist Hollins en de Fuga-Fanfare van de Belgische organist Lemmens. Het concert wordt afgesloten met een eigen fantasie over het bekende lied ‘Op bergen en in dalen’.

Het Deventer orgel hoort thuis in het rijtje met grote en beroemde stadsorgels van Nederland. Jan Zwart organiseerde hier onder andere zijn orgeldagen. Albert Schweitzer speelde ook regelmatig in de Koekstad om geld in te zamelen voor zijn ziekenhuis in Lambare (Afrika). In 2018 is het orgel vakkundig gerestaureerd en klinkt het weer als herboren.