De wereld waarin we op het moment leven verandert continue. Het is dan ook echt een uitdaging om up to date te blijven met de laatste ontwikkelingen in de technologie. Zo verandert 3D printen ook constant. Een 3D print laten maken gaat tegenwoordig bijvoorbeeld een stuk makkelijker dan een paar jaar geleden, terwijl er ook nog meer opties zijn qua materialen en technieken. Daarnaast is het tegenwoordig zelfs mogelijk om een 3D print service in te zetten voor het ontwikkelen van je ontwerp. De onderstaande boeken kunnen je meer vertellen over 3D printen. 

The 3D Printing Handbook

Als u een professional bent die de belangrijkste aspecten van 3D-printen onder de knie wilt krijgen, dan is dit boek iets voor u. Het handboek voor 3D-printen van 3D Hubs is geschreven door de eigenaren van 3D Hubs. Wat is allemaal beschreven in “The 3D Print Handbook”:

  • Inzicht in het mechanisme achter alle belangrijke 3D-print technologieën.
  • Inzicht in de voordelen en beperkingen van elke technologie.
  • Besluitvorming hulpmiddelen voor technologie selectie.
  • Bruikbare ontwerp adviezen en richtlijnen.
  • Casestudy’s uit de branche van toonaangevende merken.

Getting started with 3D printing

Getting started with 3D printing is een boek dat je eigenlijk als een gids moet zien. Het is een soort handleiding wat je bij een kast van de Ikea krijgt, maar dan over 3D printen. Hierdoor is het dan ook echt perfect voor de mensen die niet beginnen met het gebruiken van 3D printen. Getting started with 3D printing zal je namelijk onder andere de praktische need-to-know informatie geven, maar dit boek bevat ook een schat aan technische achtergronden. Hierdoor zul je leren hoe de technologie werkt, maar ook hoe je het moet toepassen. 

How to make money with 3D printing

Als 3D printen voor jou begonnen is als een hobby dan zou je erover na kunne ndenken of je er niet je baan van wilt maken. Zo kun je dus eigenlijk geld gaan verdienen met je hobby of zelfs passie. Je gaat dan dus hele dagen dat ding doen waar je zo van houdt, dat kan toch niet beter? How to make money with 3D printing zal je meenemen op reis. Het begint met het 3D printen van objecten voor de lol en eindigt bij het ontdekken van het potentieel voor het starten van een bedrijf waarmee je items gaat 3D printen die echt waarde hebben. 

The zombie apocalypse guide to 3D printing

Ja, dat lees je goed. Er is daadwerkelijk een boek waarin een gids staat over hoe je een zombie apocalypse kunt overleven met behulp van je 3D printer. Geloof je niet in zombies? Dit boek is dan alsnog handig. Het zal je namelijk leren hoe je praktische huishoudelijke voorwerpen kunt creëren met de 3D printer. The zombie apocalypse guide to 3D printing gaat dus veel verder dan alleen maar dit horrorscenario. Het gaat juist meer over hoe je nuttige voorwerpen kunt maken door te 3D printen.