Danny van der Sluis heeft zijn ONK SuperCup 1000 titel geprolongeerd. De eerste race wist de TT Racing Team coureur te winnen, nadat hij vanaf de tiende startplaats moest vertrekken. De derde plaats in de tweede race was voor Danny meer dan genoeg om het Nederlands kampioenschap binnen te halen.

Zaterdag 10 oktober stond in het teken van de seizoensfinale van de OW Cup op het TT Circuit Assen. Een spannende dag voor Danny van der Sluis en het TT Racing Team, want zij begonnen met een voorsprong van zeven punten op Frank Nieman aan de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap. In de kwalificatie maakte Danny het zichzelf niet makkelijker. Het was een lastige sessie op een opdrogende baan. Iedere ronde gingen de tijden verder omlaag. In zijn laatste ronde kwam de coureur uit Staphorst niet helemaal goed uit tussen de andere rijders. Danny stond voor een uitdaging in de races aangezien hij zich als tiende kwalificeerde.

Bij de start van de eerste race was de baan zo goed als droog. Danny kende een sterke openingsronde en lag op een derde plaats bij de eerste doorkomst. Vervolgens wist de BMW-coureur het achterwiel van Nick Vlaar te vinden. Danny verremde zich in de GT-bocht, waardoor hij even terugviel naar de vierde positie. Vervolgens zette de TT Racing Team coureur flink aan en wist naar de twee leiders te rijden. Met nog drie ronden te gaan ging Danny in de aanval en wist hij zowel Vlaar als Nieman binnen één ronde te passeren. In de laatste twee ronden wist Danny de leidende positie te behouden, waardoor hij een hele belangrijke overwinning scoorde in de strijd om de titel.

Later in de middag vertrok Danny met een voorsprong van twaalf punten op Nieman aan de laatste race van het seizoen. Dit betekende dat een vierde plaats genoeg zou zijn om de titel binnen te halen. De baan was opnieuw droog, maar er dreigde regen. Danny had geen goede start, want in de eerste sector kwam hij wat klem te zitten. Bij de eerste doorkomst reed hij op een zevende plaats. Danny moest versnellen en dat deed hij. Binnen twee ronden wist hij naar de derde plaats te komen. Vervolgens koos Danny ervoor om de twee rijders voor hem, Nieman en Nigel Walraven, te laten gaan en te denken aan de titel. Danny eindigde de race als derde en dit was ruim voldoende op zijn titel in de ONK SuperCup 1000 klasse te prolongeren. Voor het TT Racing Team is het de eerste titel in het ONK. 

Danny van der Sluis #10: “Ik ben enorm blij met dit kampioenschap! Na de kwalificatie stonden er met een tiende tijd niet top voor. Ik moet toegeven; wanneer de races nat waren geweest, dan was het een stuk moeilijker geworden. In de eerste race moest ik knallen en de overwinning was erg belangrijk voor het kampioenschap. In de tweede race heb ik met het hoofd gereden en de derde plaats was voldoende. Enorm gaaf om de titel te prolongeren en ik wil OW Cup TV bedanken dat zij de races live hebben uitgezonden. Verder wil ik het TT Racing Team natuurlijk enorm bedanken voor dit geweldige seizoen, net als al mijn sponsoren en iedereen die mij steunt; super!”

Foto © Jan Timmerman – JTS Fotografie