Als toonaangevend bedrijf heeft Rollecate zich onlangs verder gespecialiseerd in veiligheid door het behalen van het CCP-certificaat, waarmee de vanaf 1 november 2019 verplichte CE-markering van brand- en/of rookwerende ramen en deuren in buitengevels volgens EN 16034 verder gestalte heeft gekregen.

De geproduceerde producten van Rollecate voldoen hiermee aan de gestelde eisen en staan onder toezicht van een zogenaamd Europees geaccrediteerde notified body, het SKG-IKOB. 
Het SKG-IKOB heeft diverse inspecties en controles gehouden binnen de productiebedrijven van Rollecate en heeft nu officieel gemeld dat Rollecate het CCP (Certificate of Constancy of Performance) heeft behaald. 

Dit houdt in dat zowel Rollecate als haar producten aan alle eisen voldoen die in het kader van CE-markering gesteld worden.

Voor het behalen heeft Rollecate een intensief stappenplan doorlopen met de certificerende instantie. Onder andere is er een nieuw kwaliteitsbeheersingssyteem (FPC) opgezet dat voldoet aan alle eisen uit het NEN-EN 16034.

Met het behalen van deze certificering heeft Rollecate haar kwaliteit nog beter gewaarborgd en dragen ze bij aan de veiligheid van hun klanten door volledig gecertificeerd te produceren.

Over de Rollecate Groep 
Rollecate is de toonaangevende gevelbouwer voor woning- en utiliteitsbouw in Nederland. Waar het in 1954 allemaal begon met het produceren van stalen ramen in deuren, zijn ze nu uitgegroeid tot de Rollecate Groep. Een internationale onderneming met divisies in aluminium, staal, kunststof, service, onderhoud en advies. Rollecate Groep voorziet het gehele proces van ontwerp tot onderhoud, via advies, engineering, productie en montage tot en met nazorg/service. Mede dankzij hun eigen productontwikkeling, engineering en testfaciliteiten zijn ze in staat om de meest veeleisende gevelconstructies te realiseren.