Tien musea uit Overijssel in beeld gebracht

Tien prachtige verhalen, over tien prachtige Overijsselse musea, zijn in tien korte documentaires vastgelegd. Stichting Ons Museum heeft documentaires gemaakt en aan hun online archief toegevoegd. De films over de Overijsselse musea zijn intussen door het hele land te zien.

Deze online alternatieven voor een museumbezoek komen extra gelegen in tijden waarin culturele instellingen zwaar hebben geleden onder verplichte coronasluitingen. Veel musea hebben zelf alternatieve museumbezoeken opgestart, zoals digitale tentoonstellingen en 360-graden-tours, maar niet elke instelling kan dit zelf verwezenlijken. Daarom heeft Stichting Ons Museum de missie om ook kleine musea een online portaal te bieden door korte documentaires te maken over de musea en diens collecties. Dit online portaal heet MuseumTV. De stichting heeft reeds een bezoek gebracht aan Museum de Waag, Museumfabriek Enschede, het Bonami SpelComputermuseum, Rijssens Museum, Museum de Oude Aarde, het Zoutmuseum, het Educatorium, Natura Docet Wonderryck Twente, Natuurmuseum Holterberg en de HistorieKamer Hardenberg.

In totaal zijn er 27 video’s gefilmd over musea uit Overijssel die te zien zijn op de website van MuseumTV.  De films zijn tot stand gekomen in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en de provincie Overijssel. Samen met MuseumTV zorgen de partijen, in samenwerking met de tien musea, voor exposure door het hele land, zodat van heinde en verre de musea uit Overijssel gezien zullen worden. Nu musea de deuren hebben heropend, is de hoop dat bezoekersaantallen weer gestaag toenemen.

Bekijk hier alles over Museum Staphorst op Museum TV