15 augustus stond voor Ivar zijn 2e wedstrijd op het progamma. Onder wisselende weersomstandigheden werd  er aan aan de racedag begonnen. De eerste vrije training werd op een droge baan verreden.

Echter vlak voor Q1 kwam het water met bakken uit de lucht. Dat Ivar ondanks het gladde asfalt hier geen hinder van had bleek uit het feit dat hij een prima 5e tijd wist neer te zetten in de samengestelde 110-160 klasse, op dat moment de snelste tijd in zijn eigen 160 klasse.
Daar waar de courreur gehoopt dat op meer regen droogde de baan op en werd Q2 op een droge baan verreden. Uiteindelijk was daar een 12e plek (110-160) en 4e in de 160 op de startgrid.

Race 1
De race begon met een valpartij van 3 rijders in de 2e bocht, een uitwijk manouvre zorgde voor wat tijdverlies. Uiteindelijk wist hij  de finish als 9e (110-160) te passeren, 4e in de 160 klasse.

Race 2
Na gestart te zijn vanaf een 9e startplek kwam Ivar in een groep van 7 rijders te zitten. Deze mannen reden als aan een touwtje de hele race achter elkaar aan. Na verschillende positie wisselingen was daar een 6e (110-160) plaats bij het zien van het zwart/wit geblokt en een 3e plaats in zijn eigen 160 klasse. Deze bleek goed genoeg voor een 3e plek in de dagklassering.

Fotocredit: John Bruininck/Jimmy Van Tilburg

Dank aan alle sponsoren:
Troost Timmerfabriek Nieuwleusen, Tegelhome & HV Wonen Rogat, R.S.S Instalatie Staphorst, Family-Fit Staphorst, J Tippe bestratingen Staphorst, Kapsalon Dick Heuqeroth Staphorst. Ahuis Installatie service Schuinesloot