Zaterdag 11 juli is het raceseizoen voor Nieman Racing gestart op het TT Circuit Assen. Frank Nieman heeft een sterke indruk achtergelaten met de R1 en wist na een spannende race als derde te finishen. Nieman kijkt terug op een geslaagd debuut in de Supercup 1000.

De eerste race dag begon met twee kwalificaties. Frank reed een goede eerste kwalificatie en kwam uit op P5 met een nieuw PR van 1.42.1. Net voordat de tweede kwalificatie van start ging, begon het te regenen. Hierdoor werden de rondetijden niet meer aangescherpt en dit betekende dat Frank zijn debuutrace mocht starten vanaf P5. Tijdens deze openingsrace deden er ook een aantal IDM toppers mee, waaronder regerend kampioen Ilya Mikhalchik die de eerste rondetijd op zijn naam heeft geschreven. 

Voordat de race begon, was het nog de vraag wat het weer ging doen. Na een aantal regendruppels, begon het zonnetje te schijnen en gingen om klokslag 15.00 uur de rode lichten uit. Frank had een matige start en kwam als 6de de eerste bocht door. Het was voor Frank nog even aftasten hoe de coureurs uit de voor Frank nieuwe klasse reden, maar al snel vond Frank aansluiting bij de kopgroep. Naarmate de wedstrijd vorderde wist Nieman oud-kampioen Nigel Walraven te passeren, om zo de strijd aan te gaan met mede-Staphorster en regerend kampioen Danny van der Sluis. Frank plaatste nog meerdere inhaalacties in de laatste rondes, maar kon van der Sluis net niet achter zich houden. Meer dan trots finishte Nieman op een derde plaats in zijn debuut wedstrijd. Naast dit mooie resultaat, wist Frank ook zijn PR nog aan te scherpen naar een 1.41.4!

Frank: “Tijdens de voorgaande trainingsdagen wist ik dat het met de snelheid goed zat. Echter had ik niet verwacht om meteen de strijd aan te gaan met deze coureurs. Ik kroop steeds verder naar voren in de race en wist de aansluiting te vinden voor P2. De race duurde net te kort om ook daadwerkelijk deze plaats veilig te stellen. Uiteraard ben ik heel erg blij en trots met deze derde plek. Ik wil het team en al mijn sponsoren bedanken die dit mogelijk maken. Volgende week zaterdag staan er twee wedstrijden op het programma. Ik ben er nu al op gebrand om deze resultaten weer te boeken.” 

Lang wachten hoeft dus niet meer, want de volgende twee races staan gepland op 18 juli. Helaas zijn er tijdens deze wedstrijddag nog geen supporters welkom bij het TT Circuit Assen, maar wij zullen iedereen op de hoogte houden via onze Facebookpagina.

v.l.n.r. Van der Sluis, Bijsterbosch en Nieman
Foto © Jan Timmerman / JTS Fotografie