De maatregelen aangaande het coronavirus hebben ervoor gezorgd dat het jaar 2020 ook voor de AMBC Staphorst een zeer vreemde invulling heeft gekregen. Enige maanden geleden moest de gehele jaarkalender opgeschort worden omdat het totaal onduidelijk was hoe het virus zich zou ontwikkelen. Gelukkig hebben sportverenigingen, en dus ook de AMBC, steeds meer mogelijkheden gekregen van onze regering en het is nu gelukkig zover dat er weer evenementen georganiseerd mogen worden. Natuurlijk dienen alle regels van het RIVM  nageleefd te worden maar er kan weer wat georganiseerd worden.

Het bestuur van de motorclub en de diverse commissies hebben na zorgvuldig beraad diverse data kunnen plannen en men is zeer blij te kunnen melden dat vele van de zo bekende evenementen alsnog plaatsvinden dit jaar. Zo zien we dat de olde brommerritten voor de klassieke bromfiets liefhebbers een plaatsje hebben gevonden evenals de ritten voor de  gewone toermotoren. Ook staan er enkele clubcross wedstrijden gepland en ook de traditionele maiscross wordt genoemd.

Ook de off road rit in december staat erop en zelfs het NK junior moto-racing op circuit De Tippe staat op 24 oktober genoteerd. Helaas heeft het bestuur moeten besluiten dat de Internationale grasbaanraces dit jaar niet plaatsvinden in Staphorst. Gezien de organisatiekosten en het probleem een juiste datum te kunnen vinden kan dit mooie evenement dit jaar niet doorgaan.

Bekijk de kalender hier…