Het eerste team van 3e Klasser SC Rouveen zal het seizoen 2020/2021 moeten starten zonder een drietal vaste spelers uit het afgelopen seizoen.

Nadat eerder bekend werd dat Herwin Talen het volgende seizoen gaat spelen voor  buurvereniging sv Desz en Matthias Mijnheer gaat spelen bij buurvereniging MVV Alcides (zo) werd gisteren bekend dat Daimen Schra volgende seizoen uit gaat komen voor buurvereniging  VV Staphorst.

Het vertrek van deze drie basisspelers is voor SC Rouveen en haar technische staf uiteraard een aderlating.  Het heeft echter geen zin om hier lang bij stil te staan. De situatie is nu eenmaal zo en ook de SC Rouveen kijkt vooruit. Een speler leidt je op om zo hoog mogelijk te kunnen laten spelen. Hier hoort zo af en toe het accepteren van vertrek naar een hoger spelende vereniging bij.  Anders gezien, het is een groot compliment aan de technische staf van de  vereniging wanneer hun  opleiding dit soort “vruchten” oplevert, die door omliggende verenigingen worden aangetrokken.

En om toch nog maar eens de wijze woorden van Johan Cruijff te gebruiken:  “Ieder nadeel  heeft zijn voordeel!”   De drie ontstane vacatures  geven ook de kans aan drie nieuwe “groen-witte” talenten  om een plaats in het selectieteam van trainer Eddy Zwijnenberg te bemachtigen. Aan hem (en de rest van de staf) om de vrijgekomen posities weer dusdanig in te vullen, waardoor ook de doelstelling en uitdaging voor het komende seizoen zal zijn om te strijden voor een zo hoog mogelijke plaats in het linker rijtje.