Een inwoner stuurde ons het navolgende bericht:

“Wij wonen in de vogelbuurt in Staphorst zuid bij het water, het verbaast ons steeds weer hoe mensen omgaan met dit stukje natuur. Tot het storten van tuinafval ( stronken e.d ), plastic zakken, blikjes e.d in het water tot wat we gisteren zagen: olie in het water, net alsof iemand de frituurpan of een olievat van enkele liters geleegd heeft in het water. Een grote olievlek drijft nu op het water waar de eenden (die nu niet wit maar vies van de olie) door heen zwemmen, de jonge meerkoetjes die net uit het ei zijn zwemmen, de vissen onder zwemmen en de waterlelies in de olie proberen te groeien.

Graag willen we een ieder vragen zuinig te zijn op dit stukje flora en fauna waar veel mensen van genieten door er langs te wandelen, te fietsen of wat dan ook. Alvast bedankt.”

Foto boven: Recreatieplas bij MC © weblog Staphorst
Foto’s onder: de gracht die door Staphorst Zuid meandert door Google Lakeview