Ieder jaar legt de Oranjevereniging Staphorst een bloemstuk tijdens de dodenherdenking bij het monument op het Marktplein. Vanwege de corona-maatregelen vindt deze herdenking op een andere wijze plaats, zonder publiek. Als bestuur hebben wij vanmiddag een bloemstuk gelegd. Om stil te staan, te herdenken aan hen die ons zijn ontvallen voor onze vrijheid.

Vanavond zal tijdens de Nationale Herdenking om twee minuten voor acht uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. U wordt uitgenodigd om thuis mee te zingen.

Daarnaast wordt, op initiatief van een aantal leden van Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Staphorst en Gereformeerde Kerk De Bron, een korte herdenking georganiseerd. Een bijeenkomst zonder publiek. Van 19.00 tot 19.45 uur is er een programma met zang, muziek en een gedicht. Deze bijeenkomst kunt u (alleen) volgen via het YouTubekanaal ‘4 mei GKV Staphorst en GKSR De Bron’

Foto’s: eigen fotos