Het klinkt bijna als de titel van een roman maar de realiteit is totaal niet romantisch. Hoe staat het vandaag de dag met de zoektocht naar de liefde?

Juist in deze tijd, waarin we voortdurend geconfronteerd worden met het (vaak slechte) nieuws over het Corona virus, voelen mensen de behoefte aan contact en verbinding. Als je single bent, noodgedwongen vanuit huis moet werken (en dus je collega’s niet meer ziet), je ouders in het verzorgingstehuis niet mag bezoeken, geen familie of (klein-)kinderen kunt knuffelen, feestjes en verjaardagen afgelast zijn, hoe kun je er dan voor zorgen dat je toch iemand gaat ontmoeten om een relatie mee op te bouwen?

Jij wilt namelijk ook graag je verhalen vertellen, je zorgen delen met iemand, je verlangt naar samenzijn, naar die arm om je heen.

Waar en hoe ontmoet je nu iemand die ook op zoek is naar een serieuze relatie? Een real live ontmoeting waarbij je elkaar de hand schudt, drie zoenen op de wang geeft, elkaar in de ogen kunt kijken…dat kan nu gewoonweg niet. We moeten echt afstand houden! Wel 1,5 meter! En we moeten de dreiging van het virus niet onderschatten.

Stoppen met zoeken dan? Single blijven? Helemaal niet meer daten? Je erbij neerleggen dat je voorlopig niemand kunt ontmoeten?

Echt niet! We worden gewoon creatief met z’n allen. We kunnen dan misschien nu niet bij elkaar zijn maar wel met elkaar. Er zijn een heleboel alternatieven te bedenken en er zitten zeker ook voordelen aan het virtueel daten.

Maar waar vind je dan die ene, die speciale man of vrouw, jouw maatje?

“De persoonlijke aanpak van een datingbureau is altijd een veilige optie” vertelt Sabine Breuls van Toekomst Relatie. Normaal gesproken worden de leden altijd thuis bezocht. Een uitgebreid gesprek volgt met een analyse van de partnerwensen en de consulent schrijft de karakterbeschrijving. Dus als je voorgesteld wordt dan weet je dat de kans heel groot is dat deze persoon past bij jou en jouw (relatie-)waarden. Jullie gaan op een blind date, elkaar live ontmoeten, in de ogen kijken, zien lachen, voelen of de ‘klik’ er is.

Maar nu is elkaar live ontmoeten niet mogelijk. Wat kan er dan wel?

Het datingbureau heeft vanwege de Corona maatregelen haar werkwijze aangepast. De matchmaker neemt nu de intake af op afstand via een videogesprek. Ook jouw kennismaking met een voorgestelde kandidaat zal nu per video plaatsvinden. Deze snelle, efficiënte aanpak heeft stevige prijsverlaging tot gevolg, we moeten elkaar in deze tijden wat tegemoet komen en er zijn voor elkaar.

Hoe kun je dan toch daten?

Het is misschien minder persoonlijke maar in een tijd vol high tech en waarbij een groot deel van ons leven zich online afspeelt, kun je ook voor het daten gebruikmaken van deze technieken. Lang leve het beeldbellen van Whatsapp, Face timen of Skypen.

Let wel: ga niet appen of mailen, zeker als je elkaar nog niet zo goed kent is dit vragen om misverstanden.

Wat kan wel: gezellig samen kletsen per telefoon (of met beeld), elkaar op een relaxte manier, stap voor stap, beter leren kennen. Het is bijna net zo leuk als in het echt. Je kunt elkaar horen én zien, zien hoe de ander beweegt, reageert, en misschien kun je elkaar zelfs alvast een inkijkje geven je woonomgeving.

Samen wat drinken, een pintje pakken, ieder op je eigen bank, hapje erbij…… Beeldbel met elkaar, dek de tafel mooi, glaasje wijn erbij, zet je date (lees: telefoon/laptop/tablet) tegenover je aan tafel en kijk! Je hebt een gezellige tafelgenoot om mee te proosten op het leven en lekker samen te eten.

Blijf positief, kijk naar de voordelen:

  • Je kunt lekker een wijntje drinken (of 2), je hoeft toch nergens meer heen.
  • Het is goedkoop en je hebt geen gedoe wie de rekening betaalt of dat jullie moeten splitten.
  • Geen tijdsverlies of reistijd. Je belt en je ziet elkaar! Direct online!

Natuurlijk blijft het normale ‘live’ daten de beste manier om elkaar te leren kennen, maar in deze situatie is het altijd goed om te proberen op een positieve manier om te gaan met de beperkingen die ons nu noodgedwongen worden opgelegd.

Doe eens gek, ga samen op afstand dansen

Er zijn allerlei ondernemers die van de nood een deugd maken en nieuwe manieren bedenken om leuke dingen samen te doen. Zo kun je bij verschillende musea de collectie online bekijken en dit kun je natuurlijk ook met z’n tweeën, ieder vanuit zijn eigen huis, doen.

https://www.avrotros.nl/nu-te-zien/gemist/detail/item/deze-musea-bezoek-je-online/

Ga samen koken, ieder in je eigen keuken, aan de slag en praat ondertussen met elkaar over wat je aan het maken bent, de vorderingen, en natuurlijk, hoe het smaakt. Als straks de Corona crisis voorbij is kun je deze gerechten voor elkaar koken en dan wel samen aan dezelfde tafel, oppeuzelen.

Een spelletje samen doen is ook altijd gezellig en ook hiervoor hoef je niet per se aan dezelfde tafel te zitten. Er zijn verschillende online spellen die je samen kunt spelen zoals Wordfeud, schaken, rummikub, woordspellen enz. Zo kun je alvast een beetje testen of iemand tegen zijn/haar verlies kan.

Heb je genoeg gepraat en wil je vooral samen lachen? Wat dacht je van samen online danslessen volgen? Ga je voor de foxtrot, een zwoele salsa of liever lekker losdansen op ouderwetse discomuziek? Zoek samen een stijl uit die je leuk vindt en maak je de mooiste moves eigen. Zo kun je je vast voorbereiden op jullie avondje uit straks.

Sommige mensen vinden het vooruitzicht van even wachten met fysiek contact helemaal niet zo erg, eigenlijk best relaxt als je het wel rustig aan moet doen. Je neemt zo de tijd om elkaar goed te leren kennen, vertrouwd te raken met elkaar, je op je gemakt te voelen ook al is het op afstand….zo bouw je de spanning langzaam op.

En dan, eindelijk, elkaar een echte knuffel geven

Wanneer we de Corona crisis achter de rug hebben zijn jullie al helemaal klaar voor de relatie. Je kent elkaar al best wel goed, je weet al een beetje wat je aan elkaar hebt en nu begint dat het ‘echte werk’. Kei leuk! Zin in! Laat maar komen die mooi warme zomer!

Toekomst Relatie
Sabine Breuls
0625329069
sabine@toekomstrelatie.nl
www.toekomstrelatie.nl