Wij Duurzaam Staphorst (WDS) gaat inwoners en bedrijven uit de gemeente Staphorst helpen met verduurzamen. Zo is er afgelopen week een convenant gesloten met ET+ voor advisering en hulp aan bedrijven. Daarnaast gaat WDS zodra het openbare leven weer opstart een bijeenkomst organiseren voor alle inwoners met bespaartips, adviezen en kortingen voor de verduurzaming van hun woning. 

Gemakkelijk verduurzamen

De meeste mensen vinden verduurzamen en energie besparen best een goede zaak. Toch is het in de praktijk van alle dag lastig om keuzes te maken. Begrijpelijk want er bestaat een wirwar aan energiemaatregelen, regels en subsidies. Hoe kun je je bedrijf of woning slim verduurzamen zonder al te veel gedoe? En hoe zorg je ervoor dat het niet alleen geld kost maar ook wat oplevert? Met dit vraagstuk helpt ET+ ondernemers graag, daar wordt het een stuk makkelijker van. Met de voorlichtingsavond voor woningeigenaren worden inwoners meegenomen in de mogelijkheden voor besparen en duurzame investeringen voor woningen.

Over ET+ : Energie besparen zonder zorgen

ET+ is een Staphorster initiatief en helpt bedrijven hun energie-efficiency te vergroten, te besparen op energiekosten en een duurzame uitstraling te versterken. Ook zorgen zij ervoor dat een bedrijf op tijd voldoet aan wettelijke eisen zoals de informatieplicht en de energiebesparingsplicht. Dat doet ET+ met een integrale aanpak van energieadvies tot realisatie van energiemaatregelen plus de subsidiëring en de monitoring daarvan. ET+ helpt met één aanspreekpunt en coördinator die het bedrijf door alle stappen loodst. Daarmee bespaart de ondernemer tijd en energiekosten. ET+ is een lokaal Staphorster consortium van bedrijven dat regionaal opereert: Kooiker Installatie, Countus, Stiso, Subvention, VI Bouwmanagement, Kiekebos & Bakker en LK mediasupport. Meer informatie: www.et-plus.nl

Energiebesparingen bij wonen

Ook inwoners wil Wij Duurzaam Staphorst samen met de gemeente Staphorst helpen met het vereenvoudigen van verduurzamen. Wat zijn zinvolle maatregelen voor je huis. Wat zijn de regels? Welke subsidies zijn er? Kom jij ook in aanmerking voor een vrijblijvend advies van een energie adviseur aan huis? Als cadeau van de gemeente krijg je een energiebespaartas met gratis energiebesparende spullen en een waardebon. Het belooft een drukbezochte avond te worden die Wij Duurzaam Staphorst wil plannen zodra het openbare leven weer opstart. Wil je ook de avond bijwonen en een uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail naar info@wijduurzaamstaphorst.nl Leden worden automatisch uitgenodigd. Lid worden kan ook via de website www.wijduurzaamstaphorst.nl

ET+ en Wij Duurzaam Staphorst ondertekenen samenwerking voor verdere verduurzaming bedrijven. (Op de foto van links naar rechts Hendrik Kooiker Kooiker Installatie, Jan van Ittersum VI Bouwmanagement, Hennie Luten LK mediasupport, Albert Hulst Stiso, Marcel Kiekebos Kiekebos & Bakker. Voor links: John Bakker namens ET+, rechts Piet la Roi namens Wij Duurzaam Staphorst.