De lezing van Willem Kappe in De Veldschuur over het verzet in Staphorst morgenavond (vrijdag 13 maart) gaat niet door in verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus COVID-19. In navolging van het advies van de overheid en het RIVM heeft het bestuur van stichting Vrienden van de Oldematen dit besluit genomen.  

Het bestuur wil zoveel mogelijk onnodige risico’s vermijden en daarmee voorkomen dat de gezondheid van de bezoekers en vrijwilligers van De Veldschuur in het gedrang komt. Omdat de belangstelling voor de lezing overweldigend is, is besloten om voorlopig als nieuwe datum vrijdag 3 april vast te leggen. Dit onder voorbehoud en in afwachting van verdere ontwikkelingen rond het coronavirus.

Ook daarbij zijn de adviezen van het RIVM en de overheid leidend. De landelijke NLdoet-dag van a.s. zaterdag is eveneens verplaatst. Het Oranjefonds heeft deelnemende organisaties, waaronder De Veldschuur, opgeroepen om de activiteiten tot nader order te verplaatsen. 
Via www.veldschuur.net blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen.