De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 waren de afgelopen week bij enkele wedstrijden actief. 

In Vroomshoop werd de Halve van Vroomshoop georganiseerd. Arend-jan van de Hoek liep de 21,1 kilometer in een tijd van 1.38.45 en werd hiermee eerste bij de Mannen 50+.

De Bovenbergcross in Goor is de laatste wedstrijd van Het Croscircuit van het Oosten, die bestaat uit vijf crosslopen in Twente en Salland. Bennie Akkerman liep de zware crossloop over 10 kilometer in een tijd van 47.19 minuten en won hiermee de derde prijs bij de Mannen 50+. Gerda Akkerman liep een tijd van 56.08 minuten.

Na afloop werd er een klassement opgesteld over de beste vier resultaten. In het eindklassement won Bennie Akkerman de vijfde prijs bij de Mannen 50+.

De organisatie van RunForestRun heeft met de DX.24 bij het DX Adventurepark in Gasselte een nieuw en loopzwaar trailevenement bedacht. Bij de Drenthe Experience.24 wordt bepaald hoe lang je gemiddeld 6,67 kilometer per uur kunt lopen. De deelnemers lopen steeds eenzelfde trailronde van 5 kilometer. Na het volbrengen wordt gewacht tot de 45 minuten voltooid zijn en vindt de herstart plaats. En dat 24 uur lang. Wie het 24 uur volhoudt zal hiermee 32 ronden en een totale afstand van 100 Mijl (160 kilometer) volbrengen.

Het parcours rond de recreatieplas ’t Gasselterveld bevatte veel bulten, een trap met 41 treden en veel mul zand. Michiel Huzen hield het 21 ronden vol en liep hiermee in bijna 16 uur een afstand van 105 kilometer.