Op zaterdag 7 maart 2020 organiseert Reddingsbrigade Nederland, in samenwerking met Reddingsbrigade Staphorst het Nationaal Kampioenschap Simulated Emergency Response Competition (NK SERC) in zwembad de `Broene Eugte` te Staphorst.

Tijdens dit NK krijgen deelnemende teams van reddingsbrigades uit heel Nederland diverse nagebootste ongevallen voorgeschoteld, die in 2 minuten zo goed mogelijk moeten worden volbracht. Er wordt onder meer gelet op de zorg voor slachtoffers en het doen van een adequate alarmering bij professionele hulpverlening. De redders moeten laten zien dat ze snel een juiste afweging kunnen maken, eerste hulp kunnen verlenen en slachtoffers tegelijkertijd ook gerust kunnen stellen. Na twee voorrondes gaan de beste teams door naar de finale waarbij de teams, in een 3 minuten durend scenario, moeten acteren.

Het NK SERC zal plaatsvinden in zwembad de `Broene Eugte` van 13:00 tot 17:00 en is voor publiek toegankelijk.

Foto © RBS