De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 waren de afgelopen week bij enkele wedstrijden actief. 

In It Heidenskip bij Hindeloopen nam Albert Mussche deel aan de Oerpolderloop. Door de harde wind werd het een pitte loop op de Friese vlakte. Mussche liep de 15 kilometer en kwam met een tijd van 1.01.03 net boven het uur uit.

De Crossloop in Ommen is de vierde en laatste wedstrijd van de Vechtdalcrosscompetitie. De Zwarte Dennencross in Staphorst was de tweede wedstrijd van deze crosscompetitie.

Door de regen van de afgelopen dagen was het parcours in Ommen loodzwaar geworden. Rudie Troost liep de cross over 5 kilometer in een tijd van 20.20 minuten. Bennie Boldewijn liep 26.20. Helma Bloemert won met een tijd van 28.14 minuten de tweede prijs in decategorie Vrouwen 50+ en Mieke Sellis won met 29.24 de derde prijs bij de Vrouwen 50+. Nico Swart liep een tijd van 38.23 minuten.

Bij de lange cross over 10 kilometer liep Michiel Huzen een tijd van 41.55 minuten. Fred Koningstein liep 49.40 en Gerda Akkerman won met een tijd van 52.37 minuten de eerste prijs bij de Vrouwen 50+.

Na afloop werden de prijzen voor de Vechtdalcrosscompetitie uitgereikt. Hierbij werden de drie beste resultaten van de vier wedstrijden bij elkaar opgeteld. In de categorie 10 kilometer Mannen 40+  won Michiel Huzen de derde prijs. Bennie Akkerman won met drie derde plaatsen op de tien kilometer de derde prijs bij de Mannen 50+. Gerda Akkerman had op de 10 kilometer alle vier wedstrijden in de categorie Vrouwen 50+ gewonnen en hiermee ook de eerste prijs in de Crosscompetitie.

In Kraggenburg in de Noordoostpolder werd het NK Cross 2020 georganiseerd. Bij de lange cross over 8.000 meter liep Erwin Akkerman een tijd van 30.29 minuten. Erwin Kreule liep een tijd van 38.12 minuten, Ronnie Krul 38.29 en Roelof Sondaar een tijd van 41.23 minuten.