De Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen vraagt bewoners in Overijssel hoe zij werken aan een leefbaar platteland. Hiervoor heeft de OVKK een online vragenlijst gemaakt. Voorzitter Ilse Duursma legt uit waarom de OVKK in kaart brengt hoe in Overijssel gewerkt wordt aan een leefbaar platteland: “Hoe kunnen we onze grote netwerk inzetten en met welke dienstverlening is onze achterban het beste geholpen.

We zien meer dan voldoende uitdagingen om het platteland van Overijssel leefbaar te houden. Er is genoeg te doen, maar wat pak je als eerste op? Daar hebben we ideeën bij, maar we willen dat onze ideeën passen bij de praktijk waar mensen in Overijssel mee te maken hebben. Daarom hebben we een korte vragenlijst opgesteld. Hoe meer mensen die invullen hoe beter we weten wat er speelt”. 

Provincie werkt aan leefbaar platteland
De provincie Overijssel is op dit moment bezig met het opstellen van een programma leefbaar platteland. Duursma: “We vinden het belangrijk dat de plannen die gemaakt worden door de provincie passen bij de dagelijkse praktijk. Daarom gaan we de resultaten van de enquête delen met de provincie. Het invullen van de vragen kost nog geen vijf minuten”. De enquête is te vinden op www.ovkk.nl