Dachten we dat het maandagmorgen weer een beetje rustig was en de storm op haar laatste benen liep. Voor de bewoners van de Poeleweg in IJhorst was dat geenszins het geval. Maandagavond zaten bewoners in een kamer in de woonboerderij toen de bliksem iets verderop insloeg. Op hetzelfde moment begon het dakpannen te regen en aan beide zijden van het grote dak kreeg de wind vrij spel en honderden pannen legden het loodje. Onder de pannen van het woongedeelte ligt dakbeschot en daar kreeg de wind weinig vat op.

Iets verderop was een hoge boom getordeerd en keurig langs de woning plat gegaan. En nog iets verder ging een set van vier bomen ondersteboven. Deze laatsten vielen over de openbare weg zodat al gauw de brandweer en gemeente er aan te pas kwamen om de ravage op te ruimen. Ook vandaag nog waren gemeentewerkers druk doende met opruimen.

Een dergelijke storm was al lange tijd niet meer voorgekomen in IJhorst, aldus een voorbijganger. Alle bewoners kwamen met de schrik vrij.

Foto’s © weblog Staphorst